Henk Willems Cultuurprijs 2022 gaat naar Jolein Kop

Jolein Kop (27) heeft de Burgemeester Henk Willems Cultuurprijs 2022 van de gemeente Heusden gewonnen. Ze ontving de prijs zaterdagavond uit handen van Henk Willems tijdens het concert Lyrics & Poetry, in de Catharijnekerk in Heusden.

Motivering
Jolein afkomstig uit Drunen, is multidisciplinair en is in staat om al die touwtjes vast te pakken en te verknopen tot een kloppend concept. De gemeente Heusden en specifiek Drunen is de voedingsbodem geweest voor haar liefde voor de kunst. Die ze onder andere opgedaan heeft bij De Aleph/ Het Pieck en het d’Oultremontcollege. Ze is maatschappelijk geëngageerd. Ze werkt aan projecten die verbinding creëren. Jolein is talentvol en vernieuwend met een frisse kijk op de samenleving en de hoop is dat de Henk Willems Cultuurprijs haar verder op weg helpt in dit creatieve pad.

Stimuleringsprijs
In de editie 2022 wordt de Henk Willems Cultuurprijs inhezet  als een echte stimuleringsprijs om jong talent te stimuleren. De prijs is deze editie bedoeld als aanmoediging en stimulering van de carrière. De winnaar van de Henk Willems Cultuurprijs ontvangt een geldbedrag van maar liefst duizend euro en een sculptuur die ontworpen is door Dorothé Jehoel.

Foto;s gemaakt door Wil Gulpen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen