200ste Tuin krijgt gratis opknapbeurt door Peter Tuinen Heusden

Foto: Peter Tuinen Heusden

Peter de Ruijter uit Drunen knapt geheel belangeloos tuinen op voor mensen die wegens ziekte of ouderdom geen hovenier kunnen betalen. De gepensioneerde oud directeur van een zorginstelling die in zijn werkzame leven vele functies bekleedde, kocht tuingereedschap, zette zijn auto in en helpt nu mensen bij het opruimen of winterklaar maken van hun tuin en doet daarvan verslag op social media.

23 November ruimt hij in Heusden vesting zijn tweehonderste tuin op en zorgt ervoor dat deze er piekfijn uitziet. Peter volgde in zijn jeugd een opleiding op de Land- en Tuinbouwschool en leerde aanpakken op een tuincentrum. Maar omdat daarin destijds geen droog brood te verdienen was, ging hij in de techniek werken. Na zijn pensionering besloot hij, om niet in een zwart gat te vallen, zijn oude stiel weer op te pakken nadat hij een eigen onderzoekje deed naar de belangstelling en de haalbaarheid van zijn plan. Peter werkt op aanvraag of krijgt tips van buren en omwonenden maar gaat eerst altijd zelf de situatie bekijken.

Indien van toepassing verwijst hij door naar hoveniers of naar organisaties als Bijeen Heusden. Onlangs heeft Peter twee dagen per week hulp gekregen van René Parijs uit Vlijmen waardoor het mogelijk is grotere tuinen aan te pakken of zelfs twee tuinen per dag op te knappen. Maar eerst gaat Peter, na afronding van zijn tweehonderdste gratis klus, van een welverdiende vakantie genieten!

Bron: HTR Media

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen