SSV Juliana plant Julianaboom aan Julianastraat in Vlijmen

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Scherpschuttersvereniging Juliana Vlijmen dit jaar, plantte de vereniging 24 november 2022 een zogeheten Julianaboom aan de Julianastraat, naast het gemeentehuis aan de entree van het Burgemeester Van Greunsven park. Ad Hartjes was van de partj en maakte de foto’s 

Bij de officiële jubileumreceptie op het huidige schietterrein van de vereniging aan de Meerdijk op 22 mei, werd door burgemeester Willemijn van Hees namens Z.K.H. Koning Willem Alexander de Zilveren Erepening uitgereikt. Bij die viering van het 100 jarig bestaan heeft de huidige voorzitter, Jan Serraris, de vereniging en de gemeenschap van Vlijmen, aangeboden een heuse “Julianaboom” te willen schenken. Er is gekozen voor een Amerikaanse esdoorn, een zogeheten Acer Red Sunset, die fraai gekleurd blad geeft in alle jaargetijden. De locatie aan de Julianastraat is gelet op de naamgeving van de vereniging en de jubileumboom, geen toevalligheid.

In een korte toespraak ter gelegenheid van het planten van de boom, memoreerde de voorzitter aan de oprichting van de vereniging in 1922 door de toenmalige initiatiefnemer Martinus Verboord en vanaf 1963 het decennia lang voorzitterschap van wijlen zijn vader, Willem Serraris van de vereniging en van de Langstraatsche Schuttersbond. Beide voorvaderen zijn in Vlijmen geaarde burgers. Zij kunnen zich met deze boom in de kern Vlijmen geëerd weten.

Wethouder Johan Meesters die de portefeuille Beheer Openbare Ruimte heeft sprak waarderende woorden over het initiatief om een jubileumboom te schenken aan de gemeenschap. De gemeente Heusden kent tal van kernen, ieder met een eigen identiteit en eigenheid. Het past de gemeente Heusden die eigenheid van elke kern te waarderen. Een belangrijke bijdrage hieraan vormen de verenigingen. Scherpschuttersvereniging Juliana heeft door haar geschiedenis heen bewezen een echte Vlijmense vereniging te zijn. Het initiatief  om een boom in de kern Vlijmen te planten sluit daar geheel en al op aan.

Tot slot nodigde de wethouder de voorzitter uit om samen de boom te planten. Dankzij de deskundige uitgevoerde voorbereidingen van de gemeentelijke groenbeheerders, beperkte deze taak voor de heren Meesters en Serraris zich tot enkele laatste scheppen zand rondom de stam van de boom. De nu nog slechts 5 meter hoge boom zal met de jaren uitgroeien tot een majestueuze boom in de bladkleuren, geel, oranje, rood.  De bladtooi staat in fraai contrast met het overwegend groen van de omringende bomen in de Julianastraat.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen