Finale Utopia Klassiek zondag in De Voorste Venne

Foto:

Op zondag 27 november, aanvang 11.00 uur, wordt de finale gehouden van de reeks koffieconcerten welke in het seizoen 2022 in De Voorste Venne te Drunen zijn gehouden. Het afgelopen seizoen zijn er 9 concerten geweest met diverse musici. Aan het eind van elk concert heeft het aanwezige publiek een waardering gegeven. De 3 musici met de hoogste waardering strijden nu in de finale om de eerste prijs. Het belooft een prachtige finale te worden met 3 top talenten.

Het wordt niet alleen een prachtige finale, maar ook een boeiende. Voor het eerst zijn het 3 pianisten, één uit Rusland (woont al lang in Nederland) en 2 uit Oekraïne, waarvan 1 vluchtelinge die in februari dit jaar naar Nederland is gevlucht. Naast de publieksprijs zal er ook een persprijs worden uitgereikt.

Voor de finale hebben zich geplaatst:

Matvey Glukhovskiy
Matvey studeert sinds 2020 aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters. Hij is dankbaar voor de kans om deel te nemen aan allerlei muziekactiviteiten in Nederland, zoals concerten, festivals en concoursen. In mei van dit jaar speelde hij in de Voorste Venne. Toen was al duidelijk dat hij een kandidaat zou zijn voor de finale. Na de pauze kwam het “vuurwerk!” Dat begon met Selected Etudes van Chopin.  Daarna een etude van Paganini. Beide stukken werden met enorm veel passie vertolkt. De waardering van het publiek was overweldigend.

Anna Nebaba.
De september-editie van Utopia Klassiek was voor de talentvolle 17-jarige Oekraïense pianiste. Ze was onlangs de prominente gast bij Podium Witteman. Anna vluchtte met moeder en zus uit Oekraïne. Ze verblijft in Abcoude. Anna heeft wel haar partituren meegenomen. Haar doel is concertpianiste te worden en is blij op te kunnen treden. Anna wist het aanwezige publiek te bekoren met fantastisch piano spel. De waardering was zo groot dat Anna zich rechtstreeks wist te plaatsen voor deze finale.

Illia Fialko
Tussen 2007 en 2018 werd Illia laureaat van vele internationale wedstrijden en zat vol concert activiteiten in Oekraïne en in het buitenland. Het keerpunt in zijn leven was het  ‘Internationaal Kamermuziekfestival’ in Ede, georganiseerd door Anna Fedorova. Na de concerten en masterclasses in Ede, Den Haag en Amsterdam realiseerde Illia zich dat hij maar één droom heeft: studeren in Nederland. Een jaar later komt deze droom uit en nu is Illia een bachelor student aan het Conservatorium van Amsterdam in de klas van professor Naum Grubert. Het laatste reguliere concert in 2022 was wederom fantastisch. Het was dan ook niet verwonderlijk dat ook Illia geplaatst werd voor de finale van zondag 27 november.

Programma:
Het programma van de finale is boeiend en van een zeer hoog niveau. De deelnemers zullen onder andere stukken spelen van Rachmaninov, Liszt, Beethoven en Schumann. Direct na het laatste optreden zal de stemming en de prijsuitreiking plaatsvinden, waarna de winnaar met een slotoptrede het seizoen zal afsluiten.

Plaats van handeling:
De Voorste Venne: Telefoon: 0416 374478,  Anton Pieckplein 71, 5152 LZ Drunen. Gaarne de kaarten zoveel mogelijk van te voren online (https://www.devoorstevenne.nl/wat-is-er-te-doen/finale-utopia-klassiek-55996) te kopen en niet op de dag zelf. Parkeren (gratis) op het Anton Pieckplein
5152,  LZ Drunen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen