Kerstconcert van Albateso in De Steeg Haarsteeg

Foto: Roland van Riel

Op zondag 18 december a.s. verzorgt koor Albateso een sfeervol kerstconcert van 11:00-12:00 uur in dorpscafé De Steeg, mr. Prinsenstraat 38 te Haarsteeg. Het koor staat o.l.v. Maarten van den Hoven (piano) en wordt mede begeleid door Ruben Gouda (viool). U bent van harte welkom om dit evenement bij te wonen. Kaarten á 7,50 euro via [email protected]

Het gemengde koor Albateso uit Haarsteeg bestaat uit 45 leden en treedt 3 á 4 keer per jaar op waarvan één eigen concert. Albateso is een gemengd meerstemmig koor uit Haarsteeg, dat is opgericht in 1997 en bestaat uit ongeveer 45 leden. De naam van het koor is afgeleid van de verschillende stemgroepen: alten, bassen, tenoren en sopranen. De muzikale leiding is in handen van Maarten van den Hoven. Maarten was als pianist al een aantal jaren de vaste begeleider; sinds 2009 is hij tevens dirigent van het koor.

Het repertoire bestaat uit licht klassieke muziek, multiculturele en meertalige stukken. Dit varieert van liederen van Mozart en Rutter tot filmmuziek  of Franse, Spaanse en Ierse volksmuziek. Maar ook de Misa Criolla van Ramirez maakt deel uit van het repertoire. Daarnaast hebben we een aantal musicals of medleys daaruit gezongen, zoals “Chess” en “West Side Story”. Het lijflied van Albateso is “We’re the choir”; in dit lied presenteren de verschillende stemgroepen zich op geheel eigen wijze.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen