Na drie jaar biedt Lambertuskerk weer gastvrij onthaal tijdens Dickensfestijn

Foto: Ad Hartjes

De Sint Lambertuskerk in Drunen biedt na drie jaar afwezigheid vanwege de coronamaatregelen een gastvrij en bovendien muzikaal onthaal voor de bezoekers van het Dickensfestijn op zaterdag 17 en zondag 18 december.

Het programma ziet er geweldig uit en is uw belangstelling meer dan waard.
De voorbereidingsgroep bestaat uit diaken Albert Soeterboek, Jan Govers vanuit de onderhoudsgroep van de kerk, Johan van Arendonk vanuit Zanggroep Chantemble én Maurice van der Steen, medeorganisator van het Dickensfestijn, buiten de kerk .

Dit jaar zal in de Lambertuskerk op de zaterdagavond vanaf 18.00 uur tot 22.00 uur een muzikaal programma plaatsvinden. Dan treden de Ladies Vocal Group Vocality uit Utrecht en Amicanto uit Heeswijk-Dinther als eerste op. Om 19.00 uur komen de leden van de blazersklas en van de samenspelgroep van de Harmonie Drunen optreden. Het is voor hen een van de eerste keren dat ze optreden in de Lambertuskerk. Daarna weer Amicanto en Ladies Vocal Group Vocality. Om 21.15 uur sluit poporkest Mixed-up van Harmonie Drunen het zaterdagavond programma af.

Het zondagprogramma is ook zeer gevarieerd.
Om 13.00 uur wordt het program geopend en als eerste zal de fanfare uit Elshout voor de eerste keer een muzikale bijdrage leveren. Hierna zal de zanggroep Chantemble, als vaste deelnemer, kerstliederen zingen onder leiding van hun nieuwe dirigente Edith den Hommel. Om 14.20 uur treedt vanuit Pieck op het Klarinetensemble gevolgd door zanggroep Tres Jolie uit Nieuwkuijk.
Even na 15.00 uur is het de beurt aan het Symfonisch Blaasorkest van de Harmonie Drunen. Zij geven een optreden van een uur, waarna zanggroep Tres Jolie de middag afsluit.

Op deze zondagmiddag zal de werkgroep Caritas Wonderbare Moeder een actie houden onder het motto: Hart Verwarmend! De groep gaat warme chocomel verkopen en de opbrengst gaat naar parochianen die vanwege de huidige economische omstandigheden er deze winter niet warmpjes bij zitten.

De onderhoudsgroep heeft twee maanden gewerkt om de kerststal weer prachtig neer te zetten. De bezoekers kunnen bij de kerststal een kaarsje opsteken.
Verder neemt de groep aangevuld met vrijwilligers een ordelijk verloop van de activiteiten voor haar rekening. Tevens zorgt de onderhoudsgroep voor een podium wat tegen het priesterkoor wordt geplaatst en dat weer sfeervol wordt aangekleed.
Al met al een waardevolle invulling van het program in de Lambertuskerk tijdens het Dickensfestijn, waarbij van harte wordt uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Programma Sint Lambertuskerk Dickens Festijn Drunen  Zaterdagavond 17 december 2022
Tijden Indeling
18.00 uur Ladies Vocal Groep Vocality
18.30 uur Amicanto
19.00 uur Blazersklas en samenspelgroep Harmonie Drunen
19.30 uur Amicanto
20.00 uur Ladies Vocal Groep Vocality
20.30 uur Amicanto
21.15 uur Poporkest mixed-up Harmonie Drunen
22.00 uur Sluiting Programma

Programma Sint Lambertuskerk Dickens Festijn Drunen Zondagmiddag 18 december 2022
Tijden Indeling
13.00 uur Opening middag
13.10 uur Fanfare Elshout
13.55 uur Zanggroep Chantemble
14.20 uur Het Pieck, Klarinettenensemble
14.45 uur Zanggroep Tres Jolie
15.10 uur Symfonisch Blaas Orkest Harmonie Drunen
16.10 uur Zanggroep Tres Jolie
16.30 uur Sluiting Programma

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen