Nieuwjaarsduik voor het goede doel

Foto: WGF

RopaRun Team Nieuwkuijk en carnavalsvereniging Knotwilgendam organiseren samen een Nieuwjaarsduik op 1 januari 2023. Beide verenigingen hadden hetzelfde idee en slaan de handen ineen!

Als je er zelf niet al aan meegedaan hebt, dan heb je er toch vast wel eens van gehoord: een nieuwjaarsduik. Het begon in 1960 als een soort grap met slechts acht man. Bij Unox konden ze de grap wel waarderen en ze adopteerden het evenement. Sindsdien duiken er elk jaar door het hele land rond de 50.000 durfallen op 1 januari om 12.00 uur het ijskoude water in. En dit jaar dus ook voor het eerst in de gemeente Heusden, een officiële Unox Nieuwjaarsduik!

Voor Knotwilgendam is de insteek saamhorigheid, mensen bij elkaar brengen, zoals ze dat tijdens carnaval ook al doen en nu dus ook met een Nieuwjaarsduik. Een mooi moment om na de duik, met een kopje warme soep in de hand, alvast te bedenken of je mee gaat lopen met de optocht in Vlijmen! Weten jullie het thema van dit jaar al? Knotwilgendam kèkt veuruit!

Voor RopaRun Team Nieuwkuijk is de insteek naast samenkomen ook een mooi centje ophalen voor het goede doel “RopaRun”. Want ook dit jaar wil RopaRun Team Nieuwkuijk weer een mooi bedrag ophalen voor mensen met kanker. Meedoen aan de RopaRun wordt ook weleens een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt ook wel uit het motto: “Leven toevoegen aan dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Daarom dagen RopaRun Team Nieuwkuijk en Knotwilgendam alle inwoners van de gemeente Heusden uit om mee te doen aan de Nieuwjaarsduik op 1 januari 2023. De locatie is de Nieuwkuijkse Wiel aan de Badweg in Nieuwkuijk. De kosten voor de Nieuwjaarsduik zijn €5 per persoon en komen geheel ten goede aan RopaRun.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier, dat te vinden is op de website van RopaRun Team Nieuwkuijk en Knotwilgendam. Betaling van het inschrijfgeld kan via de QR-code in het inschrijfformulier, of je krijgt een mail met het verzoek voor betalen van het inschrijfgeld. Na betaling is je inschrijving geldig. En voor de eerste aanmeldingen heeft Unox een leuke warme verrassing!

Inschrijven kan tot en met 28 december 2022, maar voor de late beslissers kun je ook op 1 januari vanaf 11.30 uur nog inschrijven. De kosten zijn dan €7,50 per persoon.

Meemaken is beleven, alleen aanmoedigen mag ook! Uiteraard is er is koek-en-zopie te koop, waarvan de opbrengst ten goede komt aan RopaRun. Schrijf je in en maak gebruik van deze ideale gelegenheid om meteen op 1 januari te beginnen met de goede voornemens voor 2023!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen