Beleef de Bieb: A Christmas Carol Door Dickensfestijn Drunen

Foto: Bibliotheek Heusden

Kom tijdens Beleef de Bieb in december alvast helemaal in de kerstsfeer. Op zaterdag 10 december wordt er voorgelezen uit het beroemde verhaal van Charles Dickens: A Christmas Carol. Figuranten van het Dickensfestijn in Drunen zorgen voor een theatrale aankleding van het verhaal.

Foto Arno Lucas

Expositie Dickensfestijn Drunen
Het Dickensfestijn in Drunen is inmiddels een begrip in de regio. Vanaf 5 december is er in de Bibliotheek Drunen een mooie expositie ingericht. Er zijn foto’s te bewonderen van het Dickensfestijn. Maar ook prenten, pentekeningen en miniaturen van Dickenshuisjes en natuurlijk boeken van Charles Dickens. De expositie is nog het eind van de maand te bewonderen.

Dickensfestijn Drunen
Wie in het weekend van 17 en 18 december 2022 door de straten van Drunen loopt, komt boeren, burgers en buitenlui tegen die de tijd van Charles Dickens werkelijk moeten hebben meegemaakt. Er lopen kastanjeverkopers, schoorsteenvegers en gekken rond, maar ook deftige notabelen en kantoorklerken. Zwervers bedelen om geld, boefjes stelen, kinderen zingen, Christmas Carol Singers gaan van deur tot deur. Keurige dames en heren met hoge hoeden flaneren door de straten en buigen diep.

Kooplui bieden hun waar aan en handwerkers demonstreren hun ambacht op de kerstmarkt. De schaapsherder leidt zijn kudde schapen terwijl de straatmuzikanten spelen op viool, saxofoon en fluit. Koortjes  zingen, orkestjes spelen, dichters dragen voor. Er hangt een geur van punch en gepofte kastanjes, marshmallows, glühwein en brandend hout.

Beleef de Bieb
Beleef de Bieb heette voorheen de Drunense Deining. Elke 2e zaterdag van maand verrast de Bibliotheek haar bezoekers in de bibliotheek in Drunen met een inspirerend optreden in de ochtend. Beleef en laat je meenemen in de bieb door muziek, cultuur, geschiedenis, filosofie, verhalen en nog veel meer!

Meld je nu aan!
Toegang is gratis, maar meld je wel even aan dan staan er voldoende stoelen klaar. Dat kan via www.bibliotheekheusden.nl/activiteiten
Zaterdag 10 december 11.00u in de Bibliotheek in Drunen, Rooseveltstraat 32.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen