Vrouw onwel in woning na koolmonoxide

Een vrouw is onwel geworden in een woning aan de Kastanjelaan in Sprang-Capelle. Er bleek te veel koolmonoxide in het huis te zijn. Koolmonoxide (CO) is een gevaarlijk gas. Het gevaarlijke aan koolmonoxide is dat je het niet ruikt of proeft. Je kunt het dus niet herkennen. Maar als je het inademt kun je bewusteloos raken en overlijden

De huisartsenpost werd opgeroepen door een melding dat een vrouw die onwel was geworden. Toen de huisarts het huis betrad, sloeg zijn koolmonoxidemeter aan. Daarop is de brandweer gebeld en zijn alle aanwezigen in het huis naar de buren gegaan. Nadat de brandweer aankwam en ging meten, was er nog een lage concentratie koolmonoxide doordat er voor aankomst al was geventileerd. Ook waren de bovenramen aan de binnenzijde nat; waarschijnlijk had er boven een kleine gaskachel aangestaan die voor te veel koolmonoxide zorgde.

De vrouw heeft zuurstof gekregen en is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. De brandweer heeft alle ramen opengezet om de woning te ventileren.

Welke klachten krijg je van koolmonoxide?
Koolmonoxide (CO) is een gevaarlijk gas. Het gevaarlijke aan koolmonoxide is dat je het niet ruikt of proeft. Je kunt het dus niet herkennen. Maar als je het inademt kun je bewusteloos raken en overlijden. Als je koolmonoxide inademt kun je de volgende klachten krijgen:

  • je krijgt hoofdpijn
  • je wordt misselijk en je kunt ook gaan overgeven
  • je wordt moe en soms raak je in de war

Adem je veel koolmonoxide in? Dan kun je bewusteloos raken en in coma raken of overlijden.

Wat moet je doen bij koolmonoxidevergiftiging?
Heb je klachten die lijken op klachten van koolmonoxidevergiftiging? Of gaat je CO-melder af? Doe dan het volgende:

  • Waarschuw je huisgenoten
  • Ga zo snel mogelijk naar buiten
  • Bel 112 en volg de aanwijzingen van de hulpdienst op

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen