Zeemanskoor Deining zingt in de buurthuizen van gemeente Heusden

Foto: Zeemanskoor Deining

Zeemanskoor Deining uit Drunen gaat in de maand december 2022 zingen in de verschillende buurthuizen in de gemeente Heusden. In elk buurthuis is een “sociale tafel” waar mensen die het financieel moeilijk hebben warm binnen kunnen zitten en kunnen lunchen.

Onder het genot van een kop koffie wordt er gekaart geknutseld en gepraat. Daar komt nu voorlopig eenmalig een optreden bij van het zeemanskoor, dat gaat zorgen om wat muziek voor de lunch. Elke speeldag wordt er van 11.00 uur tot 12.00 uur muziek gemaakt. Op 7 december in de Schakel in Oudheusden, op 8 december in de Stulp in Drunen en op 14 dec in de Heygrave in Vlijmen.

Zeemanskoor Deining is opgericht in september 2009. De aanzet om in de gemeente Heusden tot de oprichting van een zeemanskoor te komen. Het koor bestaat op dit moment uit 11 zangers (mannen) een vrouw als accordeoniste, en een gitaristen/banjo speler, een violiste en een Cajon en Bodhran speler en onze dirigente. De zangers hebben bij verschillende andere regionale koren hun roots. Ze komen ondermeer van de Heusdense- en het Vlijmense koren, een carnavalskoor uit Vlijmen en van een Operette-vereniging uit Moergestel. Het repertoire van het koor bestaat uit Nederlands- en Engelstalige zeemans- en shanty muziek.

Ook heeft het koor een ruim repertoire aan Ierse, Engelse en Schotse muziek waaronder zeemansliedjes en ballads. Bij die gelegenheden spelen dan bevriende gastspelers met gitaar en banjo met ons mee.

Het koor treedt op bij privé feesten, jubilea, verenigingen, boottochten etc. , maar ook bij verpleeg- en verzorgingstehuizen, tijdens haring party’s en op georganiseerde mosselavonden, of zo maar in een restaurant of tijdens een folk festival.
Kortom waar wat te vieren is kan je het Deining tegenkomen. Maar ook voor deelname aan de festivals gaat het koor niet opzij. In 2010 wist Deining tijdens het Mainriver zang concours voor zeemanskoren op het Rotterdamse partyschip de Tourmalijn in één keer door te dringen tot de finale. In die finale in januari 2011 in Rotterdam, behaalden ze een goede derde plaats. In 2014 verzorgden ze een vijfdaagse concert tour in Noorwegen. Ook op Seniorenbeurzen door het land kom je de zeelui van Deining tegen altijd in voor een gezellige sfeer.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen