Koninklijke Onderscheiding voor Ben Nolte uit Drunen

Foto: Gemeente Heusden

Ben Nolte (84) uit Drunen is  benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De koninklijke onderscheiding ontving hij  uit handen van burgemeester Willemijn van Hees tijdens een bijeenkomst in familiekring. De heer Nolte heeft tientallen jaren diverse mensen geholpen. Vrijwillig, voor maar enkele mensen zichtbaar, maar zeer aanwezig voor hen die hij ondersteunde.

Hij bood hulp aan mensen in nood, aan hen die de draad zijn kwijtgeraakt. Mensen die opzien tegen administratieve en financiële klussen en die de hulp van een ander absoluut nodig hebben om zich staande te houden. Vaak nam hij deze taken van deze mensen  volledig over. Hij fungeerde als financieel mentor en was daardoor vaak eerste aanspreekpunt voor bijvoorbeeld zorginstellingen. Hij heeft vele decennia hulp geboden waardoor veel mensen jarenlang op zijn trouwe en verstrekkende hulp konden rekenen.  Daarnaast verleende hij mantelzorg aan familieleden.

Heel bijzonder is het dat de heer Nolte zijn belangeloze diensten aanbood aan mensen met wie hij, soms via-via, in contact kwam. Dus zonder ze vooraf te kennen. Geen alledaagse taken waarmee hij zich belangeloos heeft beziggehouden. Goed dat dit nu openbaar wordt, benoemd wordt, herkend en erkend wordt, als mooi voorbeeld van betekenisvol voor de ander zijn.

Hij verdient daarvoor grote waardering, vermoedelijk zeker van hen die van zijn zorg en aandacht mochten profiteren, maar ook van de samenleving, ook al was het hem daar niet om te doen!

Het Kapittel van de Kanselarij der Nederlandse orde oordeelde hierover als volgt: De heer Nolte kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen