Vijfde wereldtitel voor Rowdy van Son uit Vlijmen

Foto: Rowdy van Son

Vlijmenaar Rowdy van Son is al ruim twintig jaar elke dag met zijn vogels bezig. En dat heeft hem nu voor de vijfde  keer een wereldtitel opgeleverd. In het Italiaanse Napels was de vogelman de beste met zijn zebravinken.

Van Son kweekt zebravinken die op nationale en internationale wedstrijden regelmatig in de prijzen vallen. De vogelman is dan ook elke dag wel te vinden tussen zijn zebravinken en diamantduiven.

Twee weken vooraf aan het WK is heuse topsport voor Van Son. “Dan moet ik ze op topniveau zien te krijgen. Met de veren strak, moeten ze netjes op stok kunnen zitten. Ik vernevel ze nu met water, dan poetst de vogel zichzelf op en gaat de vacht glanzen.”

Kweken van zebravinken daar komt heel wat meer bij kijken dan water en voer geven. Dit vogeltje kent namelijk oneindig veel kleurstandaarden. Zo bestaan er precieze omschrijvingen van de ‘oranjeborst zwartborst blackface bleekrug bruin’ tot de ‘pastel zwartborst blackface bleekrug grijs’.  De kleurenpracht moet volgens strikte regels verdeeld zijn over de kop- en nekveren. Keurmeesters controleren nauwgezet de tekening van de veertjes op de borst, flank, wang en buik. Door de vele arbeid van Van Son leverde dat na al zijn vijfde wereldtitel op.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen