Publiek genoot volop van Toneelvereniging ONA

Foto: Gertjan Ketelaars

Afgelopen weekend verraste Toneelvereniging ONA haar publiek met het komische toneelstuk “Huis van Arrest”. In bijna twee uitverkochte zalen genoot het publiek van het geweldige spel en genoten de spelers van het fantastische publiek!

Toen het doek opende, was het eerste applaus van de avond een feit. Dankzij de decorploeg van ONA zag het publiek een prachtige stijlvolle woonkamer van de woning Duinrots 11-47. Twee niet erg snuggere inbrekers,  overtuigend gespeeld door Ilona en Fokaline, braken in dit huis in. Net toen ze erachter kwamen dat het huis te koop stond, kwam een stel de woning bezichtigen. Norain en Fatih – ervaren spelers die met hun fantastische spel de juiste sfeer creëerden – kropen in de huid van deze Brenda en Koenraad. Het publiek genoot van dit ruziënde, maar ook liefdevolle koppel. Toen de makelaar Carlette Sorbet – gespeeld door Eveline B – ten tonele verscheen, vertelde ze dat het huis een spookhuis zou zijn. Brenda vond dit geweldig en belde direct haar moeder Lilian, gespeeld door Els, die vol overgave deze rol speelde. Lilian had ‘de gave’ om contact te maken met geesten.

Maar het huis trok nog meer bezoek, want ook de niet al te slimme secretaresse van Koenraad kwam naar de woning. Demi, lid van de jeugdafdeling ONS, had hiermee haar eerste rol bij ONA te pakken en dat deed ze zeer verdienstelijk. Tussendoor bracht ook agent Laarhoven bezoekjes aan het huis. Roel, nieuw ONA-lid, had de lachers op zijn hand met zijn geweldige spel als deze wat onnozele agent, die ook nog eens volop aandacht kreeg van Lilian. Madame Zenobia kwam om contact te maken met de geesten van het huis. Voor Eveline de M was deze rol op haar lijf geschreven! Tot slot verscheen daar ook Vara, de moeder van de agent, die altijd met haar zoon meeging op zijn ronde omdat ze vond dat hij niet alleen op pad kon. Een wat bozige moeder, die vertolkt werd door Jacqueline. Zij werd uiteindelijk weggestuurd om versterking te roepen omdat inmiddels wel duidelijk was dat de geestuitdrijving een spel van Tessa Touwhaar was, die als Madame Zenobia wat bijverdiende. Uiteindelijk werden niet de inbrekers maar Carlette Sorbet gearresteerd, omdat zij werd verdacht als medeplichtige van valsmunterij. De inbrekers haalden opgelucht adem, maar na het horen van een ‘echte’ geest vluchtten ze samen met Madame Zenobia snel het huis uit……zonder buit.

De regisseurs Tim en Ramon hebben het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt door te kiezen voor dit toneelstuk. Timing was in dit stuk erg belangrijk dus tijdens de repetities is hier veel aandacht aan besteed. Tim en Ramon zijn hartstikke trots op het spel van alle spelers en op iedereen die heeft meegeholpen aan de voorstellingen. Maar zonder alle inspanningen van de decorploeg, de mensen van het licht en geluid, de grime, de kledingzolder, de sponsorcommissie, de PR-commissie, de sponsoren en alle andere leden van ONA die hun steentje op welke manier dan ook hebben bijgedragen, was het onmogelijk om deze succesvolle voorstellingen neer te zetten en het publiek te laten genieten van een heerlijk avondje uit!

Volgt u ONA al op Facebook? Op www.toneelverenigingona.nl wordt al het nieuws over ONA geplaatst.

Foto gemaakt door Gert Jan Ketelaars

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen