Aangedreven rolstoel voor zorghuis Sint Antonius Heusden

Foto: Mijzo Heusden

Kunnen jullie de Sint Antonius-dag in Heusdennog herinneren?  Het doel van die dag was geld ophalen voor een rolstoel met duw ondersteuning om met de bewoners door Heusden te kunnen wandelen. Vorige week is, onder toeziend oog van de bewoners van Sint Anthonius in Heusden, de elektrisch aangedreven rolstoel officieel in gebruik genomen.

Twee plaatselijke sponsoren en bovenal de inzet van het eigen personeel van Mijzo Sint Antonius Heusden maakte deze aanschaf mogelijk. Een medewerkster van de zorglocatie Sint Anthonius benaderde ruim een half jaar geleden Lionsclub Heusden met de vraag of er een bijdrage kon worden gedaan om de aanschaf van een elektrisch aangedreven rolstoel mogelijk te maken. Voor de medewerkers van dit verzorgingshuis voor bejaarde bewoners was het altijd een zware opgave om bewoners in een rolstoel door Heusden vesting te begeleiden. ”Door de aanwezigheid van kinderkopjes in de straten van de vesting en de bruggetjes, waardoor er hoogteverschillen te overbruggen zijn, hebben we na een wandeling door de vesting echt last van onze rug”, aldus Jolanda Verhagen, medewerkster van Sint Antonius.

Lionsclub Heusden, die eerder al eens het zorgpersoneel in de watten legde door een mooi gratis concert aan te bieden, hoefde er niet lang over na te denken en maakte een mooie bijdrage over. ”Dit was de eerste aanzet om onze wens in vervulling te laten gaan”, voegt initiatiefneemster en medewerkster Hennie Drijvers toe. Het personeel van dit verzorgingshuis kwam daarna met verschillende initiatieven om het benodigde geld bij elkaar te brengen, zo werden er doosjes vergeetmenietjes verkocht en werd er een succesvolle fancy fair georganiseerd. Uiteindelijk heeft de J.F. van de Poel stichting voor het resterende bedrag gezorgd zodat de al zo lang gewenste rolstoel kon worden aangeschaft.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen