Foto’s Sleuteloverdracht aan de carnavalsprinsen in Haorendam

Donderdagavond kwamen de hoogwaardigheidsbekleders traditiegetrouw weer naar De Steeg in Haorendam voor de sleuteloverdracht. Bij de overdracht waren diverse delegaties aanwezig zoals Haorendam, Maoskesdam, Knotwilendam, Dwergonië, Zaandhoazenlaand, Hekese Hellevegers, Wallenpoepersland en Kuijkse Kwasten. Met deze symbolische overhandiging is Heusden klaar voor het carnaval.

Zoals ieder jaar krijgen de kernen uit de gemeente Heusden de sleutel overhandigd van burgemeester Willemijn van Hees van hun dorp. Vanuit elke kern was er een Prins Carnaval afgevaardigd voor de sleuteloverdracht. Dat zorgde voor een bont gezelschap in De Steeg die daarmee ook goed gevuld was.

De Sleuteloverdracht heeft binnen het carnavalsgebeuren een aparte betekenis. Met deze handeling gaf de officiële overheid de sleutel van Heusden over aan de in deze periode heersende Hoogheid. Hiermee werd het startsein gegeven voor het carnavalsfeest. Een traditie die in vele carnavalsvierende dorpen tot op de dag van vandaag in ere wordt gehouden. Dit weekend barst het feest weer los. Het is tijd voor carnaval. Ook in de gemeente Heusden gaat het feest niet onopgemerkt voorbij.

Ludieke actie
Iedere kern kreeg de opdracht  om een schilderij met alleen de kleuren van de carnavalsverenigingen uit de gemeente Heusden, deze zijn rood, wit, groen, blauw, geel en paars te maken Ze mogen de kleuren niet mengen. Vervolgens was het de bedoeling dat ze een schilderij maken met als thema: Wat is/betekend carnaval voor jullie?

Op de avond van de sleuteloverdracht mocht  iemand van de vereniging het schilderij presenteren in maximaal 10 minuten. Uiteindelijk wordt het de bedoeling dat de schilderijen vrijdag in de bibliotheek in Vlijmen worden tentoongesteld. Ze worden daar te koop aangeboden. Het geld dat we ervoor ontvangen willen we doneren naar de aardbeving in Turkije en Syrië.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen