Haorendammer van ‘t jaor 2023 is Theo Boom

Foto: Haorendam

Elk jaar wordt er in Haorendam iemand gekozen die veel voor de gemeenschap doet of gedaan heeft… Dit jaor komt Theo Boom deze ere titel toe! Theo is een Carnavalsvierder in hart en nieren. Hij is  dan ook graag in de kroeg en drinkt gezellig een biertje. Vele jaren deed hij mee, met de Sint Barbara Schuts, aan de optochten in zowel Haorendam als Knotwilgendam Eerst bouwden  praalwagens. Bij wegvallen van de bouwlocatie werd er later met loopgroepen meegedaan.

Hiermee vielen ze vaak hoog in de prijzen waarbij diverse keren de eerste prijs werd gewonnen. Zelfs deden ze twee  keer mee met de halfvasten optocht in de plaats Zeeland! Samen met Annie kwam hij vele jaren bij het 55+bal  hier in Haorendam. Samen gingen ze hier graag naar toe. Zelfs zijn zij  een keer de mooist verkleedde geweest!

Theo woont inmiddels al weer 59 jaor op dn Haorsteeg. In 1963 kwam hij hier wonen i.v.m. met zijn werk op de rioolafvalwaterzuiveringsinstallatie. Hij trouwde dat jaor met zijn Annie, waarmee hij 58 jaar getrouwd was. Helaas overleed ze veurig jaor.

Wandelen is een grote hobby van Theo: Van Idstein naar Vlijmen gelopen: 420 km, 50 keer de 4-daagse gelopen, 25 keer 80 van de Langstraat gelopen en 25 keer Kennedy-mars in Tilburg gelopen: 80 km

Jarenlang, ruim 20 jaar, zat hij in het bestuur van de KBO. Daar is hij pas mee gestopt. Hij organiseerde de  evenementen, bij de jarigen bracht hij een verjaardagskaartje. Theo regelde het koersballen, en als er uitnodigingen rondgebracht moesten worden, werd Theo daarvoor gestrikt!

Theo speelt graag Jeu de boule bij de Schuts en brengt nog steeds boekjes rond van de Heemkunde kring in Haarsteeg. Daarnaast is hij  al zeker 30 jaar vrijwilliger bij de kerk voor klussen en reparatiewerkzaamheden en ook al jaren acoliet.

Haorendam is bijzonder trots dat Theo op d’n Haorsteeg woont en hopen dat hij zich nog heel wat jaren kan blijven inzetten voor ons dorp. Theo is gestrikt om onze Haorendammer van  het jaor 2023 te zijn. Ontzettend bedankt!!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen