Jongere Senioren Festival in de Voorste Venne

Foto: Jongeren Senioren festival

Op vrijdag 14 april wordt het 1e Jongere Senioren Festival van de gemeente Heusden georganiseerd door de samenwerkende KBO afdelingen van Haarsteeg – Vlijmen – Nieuwkuijk – Drunen en Elshout, verenigd in de KBO Kring Heusden.

De gemeente Heusden telt 2262 inwoners tussen de 67 en 70 jaar. Inwoners die aan het genieten zijn van een welverdiend pensioen. Voor velen een tijd van verandering, het wegvallen van de zakelijke contacten, het vrijkomen van veel tijd en het zoeken naar een nieuw evenwicht in de tijdbesteding. De tijd voor nieuwe contacten – hobby’s – klusjes – vakanties – leuke dingen doen – oppassen op de kleinkinderen – vrijwilligerswerk. We merken dat jong gepensioneerden vooral ongebonden willen zijn en zelf willen bepalen hoe ze hun vrije tijd in willen vullen.

Bewegen en ontmoeten houd je jong en fris van geest.
Dat is het motto van het festival.  We gaan hier op een ongedwongen manier en informele sfeer invulling aan geven met de partners Medifit Healthclub – Pelders Tweewielers – DAK Atletiek en wandelvereniging – Repaircafe Elshof – Rabbit Bikestore – KBO Kring gemeente Heusden.

Naarmate je ouder wordt neemt de spiermassa af. Voldoende bewegen is een belangrijk onderdeel om vitaal en fit te blijven. Dat bewegen kan op allerlei mogelijke manieren worden ingevuld. Het is maar net waar je jezelf prettig bij voelt. Daarnaast biedt bewegen vele vormen om ook te ontmoeten / kennis te maken met leeftijdsgenoten.

Niet voor iedereen is het even makkelijk om  daaraan een nieuwe en zinvolle invulling  te geven.  Dit kan (en is veelal) ook mede ingegeven  door de onbekendheid  van wat er allemaal mogelijk is en georganiseerd wordt in de gemeente Heusden.
Daarnaast wonen in de gemeente Heusden nog eens 3100 inwoners tussen de 62 en 67 jaar die de komende 5 jaren door geheel of gedeeltelijke pensionering vrije tijd gaan krijgen. Ook voor hen is het belangrijk om je al op tijd te gaan oriënteren wat er allemaal mogelijk is. Dit is ook de achtergrond waarom de seniorenverenigingen van de gemeente Heusden hiervoor een speciaal Jongere Senioren Festival gaan organiseren op vrijdagavond 14 april in de Voorste Venne te Drunen. Op een ongedwongen manier kennis maken met de vele mogelijkheden / initiatieven die door de seniorenverenigingen georganiseerd worden. Activiteiten op basis van vrijblijvendheid en deelname als het  past. Activiteiten die u jong houden – fris van geest en op een ongedwongen manier leiden tot nieuwe contacten /netwerk in uw omgeving.

Tijdens het festival willen we graag van u te weten komen welke bestaande activiteiten u aanspreken en in welke nieuw te organiseren activiteiten u mogelijk geïnteresseerd bent.

De KBO / seniorenverenigingen in de gemeente Heusden willen aantrekkelijker worden  voor de jongere senioren en daarvoor nieuw beleid ontwikkelen passend bij deze doelgroep

Jaarlijks heeft de gemeente Heusden een motto voor het subsidiebeleid. Het motto voor 2023 van de gemeente Heusden = samen bewegen en ontmoeten. Het Jongere Senioren Festival past perfect binnen dit motto en daarom hebben we een financiële bijdrage gekregen om het Festival mogelijk te maken.

1e Festival  “gratis” voor de deelnemers
Door de bijdrage van de gemeente en seniorenverenigingen gemeente Heusden zijn we in staat zonder financiële bijdrage van U een mooi avondvullend programma op te stellen. We vragen een entreeprijs  van € 5,00. Maar daarvoor in de plaats ontvangt u  2 consumptiebonnen.

De partners zijn gespecialiseerd op het gebied van bewegen en willen  u graag van  informatie voorzien op de stands op het plein. Ook repair cafe is bewust aanwezig. Verduurzaming is een belangrijk issue in de huidige samenleving. Een langere levensduur van apparaten draagt daaraan bij. Vandaar dat repair cafe’s een opkomend fenomeen is. Repair café d’n Elshof heeft veel ervaring opgedaan met reparatie van veelvoorkomende apparaten.

We denken dat ook in andere dorpkernen een repair café een nuttige functie kan vervullen. En daarom willen we op het festival graag in contact komen met senioren die technische vaardigheden hebben ontwikkeld tijdens hun werkzame periode en als vrijwilliger een bijdrage willen leveren aan de invulling van het repair café.

Een gevarieerd avondvullend programma voor de 55 plusser
17.30 uur – 18.30 uur kunt u kennismaken met de infokramen van de deelnemende partners
18.30 uur    Theaterzaal:  de officiële opening en spreker
19.30 uur    Theaterzaal: cabaretgroep Sijbers& Zo
20.45 uur     Vennezaal: naborrelen met de live muziekband Seven Plus
23.30 uur     Sluiting
Aanmelden via;  https://www.qtickets.nl/kbo  of QR code

Ps. Omdat we de theaterzaal hebben afgehuurd is de deelname gemaximaliseerd. VOL = VOL

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen