Het Pieck start nieuwe cursus Kunst & Cultuurgeschiedenis

Foto: Het Pieck

Het Pieck heeft in de persoon van Hans Vogels een nieuwe docent Kunst & Cultuur geschiedenis gevonden. En wat voor één! Hans is gepokt en gemazeld in de wereld van de kunstgeschiedenis en daarmee een waardige opvolger voor Jana Waarts. Tijdens het Pieck Festival is hij te zien en te horen bij de talkshow HIER op zondagmiddag.

 Het duurde even om een nieuwe docent Kunst en Cultuurgeschiedenis te vinden, maar alle goede dingen hebben tijd nodig natuurlijk. Soms zelfs heel letterlijk, door zijn pensioen heeft Hans Vogels inmiddels tijd over. Een geluk voor het Pieck! En ook Hans is heel blij dat hij bij ons terecht gekomen is aangezien hij nog steeds geïnspireerd wordt door de kunsten en graag zijn enorme kennis deelt. Vogels, afgestudeerd als beeldend kunstenaar, werkte aan de Jan des Bouvrie academie in Deventer waar hij Kunst en Cultuurgeschiedenis doceerde.

Daarnaast werkte hij jarenlang aan een middelbare school in Veghel waar hij les gaf in beeldende vakken en kunst algemeen, een ondersteunend, theoretisch vak waarin diverse vormen van kunst aan bod kwamen.

Het meest interessante aan zijn vak vindt Hans het om verbanden te leggen. Ten eerste tussen verschillende kunsten zoals bijvoorbeeld schilderkunst, architectuur en muziek, maar ook tussen een specifieke kunstuiting en de achtergrond waaruit deze ontstaan is. Kunst staat immers nooit helemaal op zich maar heeft altijd een relatie met heersende fenomenen uit de tijd waarmee het omringd wordt.

Kunst staat altijd in relatie tot iets anders
Nog voor de zomer, in de periode van mei t/m juli, zal Hans drie lezingen geven. De thema’s voor deze lezingen liggen nog niet helemaal vast, al zal er zéker de mogelijkheid zijn je algemene kennis op te frissen zodat je (weer) weet wat je in de vakantie periode allemaal tegen komt. Na de zomer zal een reeks lezingen van start gaan die in module’s opgedeeld worden. In elke module zal een onderwerp door middel van een reeks van 4 of 5 lezingen van alle kanten belicht worden. Enkele thema’s die aan bod zouden kunnen komen zijn architectuur, design, de klassieke periode tot het modernisme, kunst en keuken, de invloed van islamitische cultuur op westerse kunst, kunst vanaf 1850; via modernisme en impressionisme, eigenlijk is de lijst eindeloos.

Wie benieuwd is naar Hans hoeft niet lang te wachten: Tijdens het Pieck Festival op 15 en 16 april zal Hans Vogels bij de zeer goed bezochte talkshow HIER de relatie leggen tussen Kunst en Water, het thema van de talkshow voor deze zondagmiddag. Een goede gelegenheid om kennis te maken en informatie in te winnen!

Houd de website van het Pieck in de gaten voor meer informatie omtrent de cursus ‘Kunst & Cultuurgeschiedenis’ of meld je vast aan. Je krijgt dan vanzelf bericht op het moment dat de cursus van start gaat. De data van de lezingen voor de zomer zijn spoedig bekend.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen