Zilveren jubileumconcert Albateso in De Steeg Haarsteeg

Foto: Kim Koks

Onder de titel ‘Listen to the music’ viert vierstemmig koor Albateso op zondagmiddag 23 april zijn 25e verjaardag. Het zilveren jubileumconcert begint om 14.30 uur en vindt plaats bij buurthuis de Steeg in Haarsteeg, de thuisbasis van het koor.

In 1997 namen enkele ‘oudere jongeren’ van het voormalige Haarsteegs tienerkoor het initiatief om een nieuw koor op te richten. Een van hen bedacht de naam: ALBATESO.  Het klinkt Italiaans maar de vier lettergrepen verwijzen naar de zangstemmen die samen het koor vormen: Alten, Bassen, Tenoren en Sopranen.

Bij de oprichting bestond het koor uit een kleine 40 leden en dat is nog steeds zo. De oprichters hadden een tweeledig doel: naast een avondje ontspanning door gezellig samen te zingen, was het werken aan kwaliteit ook een ambitie die het koor al die jaren hoog in het vaandel heeft gehouden. Onder vakkundige begeleiding van dirigenten Mieke Kamphuis (1997-2007) en Maarten van den Hoven (vanaf 2007) zijn dan ook meerdere mooie uitvoeringen ten gehore gebracht. Naast de jaarlijkse eigen concerten zocht Albateso regelmatig de samenwerking op met andere muziekgezelschappen zoals bij Carmina Burana (2002) waaraan ook Chantemble en de Haarsteegse Harmonie Sint Cecilia meewerkten,  bij muziektheaterspektakel Fanfari Bombari (2016) waar Gerard van Maasakkers een van de solisten was en recent bij het 25-jarig bestaan van de gemeente Heusden toen ook het Dwergonisch Mannenkoor en Très Jolie optraden.

Voor het zilveren jubileumconcert is een keuze gemaakt uit recent en wat ouder repertoire. Naast nummers die nagenoeg iedereen kent zoals Sound of Silence en Brabant is er gekozen voor wat minder bekende muziek maar die wel goed bij het gekozen thema past zoals La Musica en het nummer waaraan de titel van het concert ontleend is: Listen to the Music. Ook deze keer heeft Albateso een gastartiest bereid gevonden om het programma nog aantrekkelijker te maken. De in Haarsteeg geboren gitarist Ruud van Halder (bekend van Suzan en Freek)  heeft zijn medewerking toegezegd.

Tickets à € 7,50 zijn te bestellen via [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen