Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden organiseert lezing over amfibieën

Foto: NMVH

De Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) organiseert in het kader van het project Dorpsnatuur een lezing over amfibieën in de gemeente Heusden. Op woensdag 19 april zal Domin Dalessi een boeiende inzage geven in de wereld van de Herpetofauna, de reptielen en amfibieën, hun kenmerken, soorten en vindplaatsen, kennis gelardeerd met interessante weetjes en persoonlijke belevenissen.

Locatie is De Mand in Vlijmen, op de Vliedberg. Aanvang 19.30 uur. De lezing is gratis. Wel graag aanmelden via [email protected] .

In de gemeente Heusden vind je veel wielen, overblijfselen van vroegere dijkdoorbraken. Daarnaast krijgen we steeds meer waterbergingen, als antwoord op de klimaatveranderingen en de veranderende regenpatronen. En we hebben natuurlijk vijvers in onze tuinen. In al deze natuurlijke wateren kun je diverse soorten kikkers, padden en salamanders tegenkomen.
Domin vertelt in zijn verhaal over soorten, biotopen. En ook over wat je zelf kunt doen om de amfibieën meer ruimte te geven.

Domin is bioloog en werkzaam als leraar in Nuenen aan een VMBO-school (Nuenens College). Daarnaast is hij aan de Radboud universiteit met een promotieonderzoek over de gladde slang bezig. Ook is hij bestuurslid van de Stichting Stadsnatuur Eindhoven en voorzitter van de Poelenwerkgroep Eindhoven en actief als regiocoördinator voor RAVON in Zuidoost Brabant.

In het project ‘Dorpsnatuur in Heusden’ richt de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) zich op het stimuleren van de biodiversiteit in de bebouwde omgeving.  Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Heusden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen