Geslaagde 5e Jeugdcongres bij Mariënkroon

Donderdag 11 mei  had op Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk het vijfde Jeugdcongres plaats. “Samen Leven” was het thema waar 460 leerlingen van de groepen 7 van de basisscholen van Stichting Scala zich mee bezig hebben houden. Directeur-bestuurder Henk van der Pas van Stichting Scala en wethouder Peter van Steen waren aanwezig op deze dag. Wil Gulpen maakte een mooie fotoreportage

Het is de vijfde keer dat het evenement werd gehouden en het thema was deze keer is ‘Samen Leven’. Doel van het congres is om kinderen op een originele en creatieve manier te laten nadenken over belangrijke maatschappelijke problemen. Het congres wordt ondersteund door de gemeente Heusden en scholenkoepel Scala.

De kinderen hebben op deze dag verschillende workshops aangeboden met kunstenaars. En dat liep uiteen van percussie en hiphop tot tekenen en breakdance. De kinderen moesten o.a. meer nadenken over het probleem van eenzaamheid in de samenleving en wat je daar aan zou kunnen doen.

Wethouder Peter van Steen en de jeugdburgemeesters Kick en Dounia namen aan het begin van de middag de resultaten in ontvangst.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Cookieinstellingen