Hof van Heusden behaald 2e plaats in de competitie Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel

Foto: Hof van Heusden

Tijdens het jaarlijkse feestelijke Branche-Event Foodspecialiteiten van Vakcentrum Foodspecialiteiten, zijn maandagavond op het schip de Oceandiva in Amsterdam onder leiding van Gaston Starreveld de winnaars van de Nationale Competities 2023 bekend gemaakt. Hof van Heusden uit Heusden heeft tijdens de competitie in de categorie Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel de 2e plaats behaald en mogen zich de nummer 1 van de provincie Brabant noemen!

Jury aan het woord
Volgens de juryleden past deze Foodspecialiteitenwinkel perfect in het plaatsje van de oude vestingstad. ‘Uit alles blijkt dat deze ondernemers weten waar ze mee bezig zijn. De winkel straalt vers en verleiding uit, maar ook kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid. Dat kwaliteit en service hoog in het vaandel staan zal door iedere klant al direct bij binnenkomst opgemerkt worden! Prachtige versproducten samen met innovatieve producten sieren de winkel. Het zal dan ook een uitdaging blijken te zijn alle verleidingen uit het zeer brede assortiment van deze Foodspeciaalzaak te weerstaan. Als klant kan men nauwelijks weglopen zonder iets bijzonders te hebben gevonden wat men gewoon wil proberen.

‘Wanneer het gaat over de alle wet, – en regelgeving hebben Theo en Petri Nieuwenhuis ook alles goed voor elkaar. Qua etikettering en op het gebied van hygiëne is er geen enkele afwijking geconstateerd, wat als zeer bewonderingswaardig mag worden gezien. Heusden en omstreken mag trots zijn op zulle ondernemers!’

Nationale Competities
Na een spannende voorronde, alwaar de onderlinge verschillen erg klein waren, zijn op dinsdag 4 april jl. de 11 finalisten bekendgemaakt. De finalisten per categorie zijn vervolgens beoordeeld door een juryteam bestaande uit een oud ondernemer en een afgevaardigde van onafhankelijk instituut FOODbase uit Wageningen, een chef-kok en een consumentenjury. Deze juryleden hadden geen input in de voorronde van de Nationale Competities.

Onderscheidend ondernemen
De finalisten werden beoordeeld op klantvriendelijkheid, klantgerichtheid, voedselveiligheid & hygiëne, winkeluitstraling en hun visie op het vak en de branche, de eigen aanpak daarin, het ondernemings- en winkelmanagement, het personeelsbeleid en netheid en de performance van de winkel. Daarnaast beoordeelde een mystery shopper het aanbod, de winkel en de behandeling die hen als klant ten deel viel.

Uit de juryrapporten was duidelijk dat het niveau erg hoog was van alle finalisten en de resultaten erg dicht bij elkaar lagen. De jury was het er dan ook unaniem over eens dat juist de passie en uitmuntend vakmanschap onontbeerlijk zijn en onderscheidend vermogen zorgt dat ze tot de top in de branche van Nederland behoren.

Certificering Foodspecialiteitenwinkels
Deelname aan de Nationale Competities is exclusief voor winkels die de Certificering Foodspecialiteitenwinkels met goed gevolg hebben behaald. Dit certificeringsproces wordt in opdracht van Stichting Foodspecialiteiten Nederland uitgevoerd door onafhankelijk instituut FOODBASE uit Wageningen. Dit traject biedt een onafhankelijke toetsing door ervaren en getrainde inspecteurs en professionele mystery shoppers. De winkels worden beoordeeld op winkeluitstraling, hygiëne & voedselveiligheid, klantgerichtheid en klanttevredenheid. Het certificeringstraject heeft een looptijd van 24 maanden die start met een meting, na 12 maanden een tussenevaluatie hoever de aanbevelingen zijn verwerkt en weer 12 maanden later wordt er opnieuw gekeurd.

Organisatie
De Nationale Competities zijn een initiatief van Vakcentrum Foodspecialiteiten en worden georganiseerd door Stichting Foodspecialiteiten Nederland in Woerden.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Cookieinstellingen