Voorjaarsconcert door Kamerkoor Vox

Foto: Cultuurtoren Honsoirde

Een warm welkom in de Cultuurtoren Honsoirde
Op zondag 11 juni 2023 vanaf 15.00 uur verzorgt Kamerkoor VOX in samenwerking met de Cultuurtoren Honsoirde een voorjaarsconcert in de kapel van Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk. Dit gepassioneerde ensemble zal u werken laten horen van Gibbons, Elgar, Mendelssohn, Diepenbrock, Lindberg, L’Estrange, Nystedt, Saint-Saëns en anderen.

Kamerkoor VOX en Cultuurtoren Honsoirde nodigen ook jongeren die op zoek zijn naar nieuwe stimulansen, van harte uit te komen luisteren. Hiermee wil het koor muziek die zo veel (ver)wonderlijks in zich bergt, doorgeven aan jongere generaties. Je bent zeer welkom bij concerten én repetities!

Muzikale beleving van hoge kwaliteit
Hoewel de geschoolde en ervaren zangers uit alle windstreken komen, is de thuisbasis de Bommelerwaard. Voorafgaand aan ieder concert werkt het koor er in vier repetities hard aan om het publiek te trakteren op een muzikale beleving van hoge kwaliteit. VOX zingt sinds 2022 met veel plezier onder vaste leiding van Menno Bats.

Geschoolde amateurzangers
De bijzondere sfeer van VOX heeft te maken met de start in 2015. Toen een scenische voorstelling van Bachs Matthäus Passion geen doorgang kon vinden, besloot een aantal ervaren zangers met o.a. een opera-achtergrond samen door te gaan als kamerkoor. De groep werd als projectkoor uitgebreid met geschoolde amateurzangers met kamermuziekervaring. De verschillende achtergronden van de zangers leveren een rijke koorklank op en een gevarieerd aanbod van muziek. Het koor hoopt de luisteraars mee te voeren in een wereld die zij misschien (nog) niet kennen. Een mooie aanleiding om
na de concerten na te praten en nieuwe contacten te leggen.

Kaarten: € 17,50 aan de kassa of reserveren via [email protected] of bestellen via www.honsoirde.nl (voorverkoop € 15,-).
Parkeren op eigen terrein: toegang Abdijlaan via Abt van Engelenlaan: volg parkeeraanduidingen.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Cookieinstellingen