Vlijmen Ontmoet & Beweegt!

Foto:

Op zondag 2 juli bewegen en ontmoeten Vlijmense kinderen en inwoners tijdens de grote sport- en spelmiddag ‘Vlijmen Beweegt & Ontmoet’ bij sportcentrum Die Heygrave in Vlijmen. Alle leerlingen van de vijf Vlijmense basisscholen en inwoners uit Vlijmen zijn van harte welkom om mee te doen.

Buurt Bestuurt Vijfhoevenlaan en Geerpark, in samenwerking met Stichting de Schroef, organiseren de sport- en spelmiddag in het kader van het jaarthema ‘Samen bewegen en ontmoeten’. Het doel is om samen lekker te bewegen, sporten en met elkaar in verbinding te zijn.

Programma
De sport- en spelmiddag is voor iedereen en gratis te bezoeken! Broertjes, zusjes, ouders, verzorgers en opa’s en oma’s zijn van harte welkom. Er worden activiteiten binnen en buiten georganiseerd. Lokale sportverenigingen demonstreren hun kunsten. Je kunt ook korte trainingen volgen. Ook aan de ouderen is ook gedacht! Je kunt sjoelen, biljarten of een rondje fietsen met Fietsmaatjes Heusden.

Het programma is opgesplitst in twee delen:

  • van 11.00 tot 13.00 uur kunnen kinderen van groep 1 t/m 4 (onder begeleiding van een volwassene) lekker meedoen.
  • van 14.00 – 16.00 is het voor kinderen van groep 5 t/m 8. aanmelden kan via de site van Sjors Sportief.

Waarom samen spelen fijn en belangrijk is. Bijna de helft van de Nederlandse kinderen beweegt te weinig. Motorische vaardigheden
gaan achteruit en overgewicht bij kinderen neemt toe. Spelen en sporten is dus van levensbelang voor alle kinderen. Maar niet alle kinderen krijgen die kans. Met het evenement Vlijmen Beweegt en Ontmoet dragen de initiatiefnemers een steentje bij om meer kinderen te laten spelen en sporten. Want dagelijks vrij kunnen spelen of sporten is een basisvoorwaarde om gezond op te groeien. Zo leren kinderen dat het volstrekt normaal is dat iedereen meedoet, verwerken ze ervaringen, leren ze omgaan met anderen, verleggen ze hun grenzen en ontwikkelen ze talenten.

Jaarthema gemeente Heusden
Sinds 2022 werkt de gemeente Heusden met een jaarthema voor eenmalige subsidies voor activiteiten en evenementen. Door te werken met een jaarthema is er meer verbinding tussen activiteiten en evenementen. De gemeente stimuleert hiermee ook samenwerking tussen verenigingen en organisaties. Deze werkwijze geeft verenigingen en organisaties, die een activiteit willen organiseren, meer zeggenschap. Het jaarthema in 2023 richt zich op bewegen, ontmoeten en contact.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen