Internationaal concert in Heusden, muzikale ontmoeting tussen orkesten uit Nederland en België

Foto: Harmonie De Eendracht Heusden

Op zondagmiddag 25 juni vindt in de tuin van het Gouverneurshuis in Heusden-vesting een bijzonder concert plaats. Harmonie de Eendracht Heusden organiseert een zomerconcert in samenwerking met de Koninklijke Gemeenteharmonie Heusden uit Destelbergen (bij Gent in België)

In het verleden vonden er vaker muzikale ontmoetingen plaats tussen de vier Heusdens die er zijn in Nederland en België. Helaas is dit door omstandigheden niet meer het geval. Hopelijk pakken we op deze manier de traditie weer op en zijn er vaker ontmoetingen met onze muzikale collega’s uit België en Nederland.

De Koninklijke Gemeenteharmonie Heusden viert dit jaar haar 204 e verjaardag! Het orkest is springlevend met een 25 tal leden en treedt op bij diverse concerten en evenementen. De gespeelde muziek is modern en gevarieerd en dus toegankelijk voor alle leeftijden. Het orkest staat onder leiding van dirigent Braam de Tant die is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel.

Harmonie De Eendracht Heusden hoopt in 2025 haar 50 jarig bestaan te vieren. Het orkest bestaat uit ongeveer 20 leden en organiseert door het jaar heen
diverse concerten en treedt op bij bijzondere gelegenheden. De muziekkeuze is gevarieerd te noemen wat ook zal blijken bij dit concert. De muzikale leiding is in handen van dirigent Ad van Beek. Hij begon zijn muzikale carrière bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine en is momenteel dirigent bij meerdere orkesten maar ook lid van diverse bands (oa The Boss Brothers)

Kom voor een middag met gevarieerde en aansprekende blaasmuziek op zondag 25 juni naar de mooie tuin van Gouverneurshuis, Putterstraat 14 in Heusden-vesting. De toegang is gratis, aanvang van het concert is 14.30u.

Wilt u een keer onze repetitie bijwonen om te kijken en te luisteren? Dat kan natuurlijk: kom dan op dinsdagavond naar het Dorpshuis te Herpt. De repetitie begint 20.00u en eindigt om 21.30u. U bent welkom.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen