De WSH organiseert een waarnemingsavond Vallende Sterren

Foto: WSH

De komende dagen zijn er weer verschillende meteoorzwermen actief. In de volksmond worden meteoren ook wel vallende sterren genoemd. Door de Werkgroep Sterrenkunde Heusden ofwel de WSH wordt op vrijdag 11 augustus a.s. een bijeenkomst georganiseerd om samen met elkaar deze meteoren waar te nemen. Door de voorzitter wordt die avond een presentatie gegeven over Sterrenkunde.

Onderwerpen die de revue passeren zijn: Welke Ster is het dichtst bij de Aarde ? Wat is het verschil tussen Sterren en Planeten en Wat zijn dan Manen? Natuurlijk wordt er ook uitleg gegeven over de Meteoren of Vallende Sterren.

Veel mensen kennen het sterrenbeeld De Grote Beer maar daarbij blijft het ook vaak. Wel weet  men van het bestaan van de Poolster, maar Welke Ster is dat, waar kan ik die vinden aan die uitgestrekte hemelbol? En is deze heel erg helder? En waarom is deze ster zo bijzonder? Op deze avond krijgt u ook inzicht in diverse andere Sterrenbeelden en er wordt uitleg gegeven over de Zomerdriehoek. Andere onderwerpen zijn: Wat zijn Kometen, Wat is nu precies een Melkwegstelsel en is het heelal nu wel of niet oneindig? Interessant zijn verder de onderwerpen Wat is een Zwart Gat en het ontstaan van het Heelal met de Oerknal. En wat heeft de nieuwe Ruimtetelescoop allemaal ontdekt? En bestaan UFO,s of UAF,s zoals men tegenwoordig de afkorting voor vliegende schotels noemt en bestaat er ander buitenaards intelligent leven in het oneindige uitgestrekte heelal? De avond is bedoeld voor belangstellenden die altijd al eens iets meer wilden weten over Sterrenkunde maar daar nooit aan toe kwamen, maar ook voor WSH leden.

Deze avond vindt plaats op 11 augustus a.s. locatie de Heemtuin de Meulenwerf in de Vesting Heusden. De mooie landschapstuin aan de haven bij de Molen. De inloop start om 21.30 uur en de presentatie om 22.00 uur. Bij Storm en Regen gaat de bijeenkomst logischerwijze niet door maar hopelijk wordt het prachtig helder en kunt u samen met mij en de WSH leden genieten van een prachtig Hemels Schouwspel. Koffie en fris zijn verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding. De avond is verder kosteloos en aanmelden is niet nodig. Graag tot ziens  a.s. vrijdag in de Vesting Heusden bij de Heemtuin de Meulenwerf.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over de Werkgroep kijk dan voor meer informatie op de website van de WSH-Heusden. Voor eventuele vragen kunt u een mailtje zenden naar [email protected]

Als sterrenkunde na deze avond uw interesse heeft gewekt en u zou lid willen worden van deze werkgroep neemt u dan, via het zenden van een mailtje, contact met ons op. U wordt dan lid van de Heemkundekring Onsenoort en via deze weg kunt u dan lid worden van de WSH. Ik nodig u, van Harte uit !!!

De Werkgroep is een onderdeel van de Heemkundekring Onsenoort.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen