Zangavond met koren in Grote- of Catharijnekerk Heusden

Foto: Catharijne kerk Heusden

Op zaterdag 7 oktober is er een zangavond met koren in de Grote-of Catharijnekerk in Heusden. Aanvang deze avond is 20.00 uur en de entree is gratis. Een van de activiteiten dit najaar om het 25 jarig jubileum van Muiterij Kantje Boord luister bij te zetten en om dee dirigent Annemieke Kamphuis extra in het zonnetje te zetten is de organisatie van een Koren Zangavond in de Catharijnekerk in Heusden

Het doel is een kwalitatief hoogwaardige bijeenkomst met koren met een verschillend genre met medewerking van de volgende koren: La Corbeille uit Vlijmen
Chordavana uit Oosterhout en Vocappella uit Goirle,

La Corbeille Vlijmen
La Corbeille is een gemengd koor dat werd opgericht in 2011. Het repertoire is zeer gevarieerd; een mengeling van klassieke muziek, bewerkingen van popmuziek, musicals en muziek uit andere landen. Het koor telt ruim 40 leden en repeteert iedere donderdagmiddag in de kapel van Sint Janshof in Vlijmen.
La Corbeille staat onder leiding van Annemieke Kamphuis. Zij rondde drie conservatoriumopleidingen af: docent muziek, koordirectie (DM) en zangpedagogie. Zij is tevens ervaren binnen de EVT-discipline. Zij dirigeert een groot aantal koren in de regio ’s-Hertogenbosch, waaronder het projectkoor Coro di Cielo. En natuurlijk al jarenlang Muiterij Kantje Boord.
De vaste begeleider van het koor is Leon Schenkels. Hij is professioneel pianodocent, o.a. oprichter van het koor Chordanova en al decennia actief in de korenwereld als steun-in-de-rug van diverse koren.

Muiterij Kantje Boord  Dussen
In 1998 konden de initiatiefnemers bij de oprichting van het shantykoor Muiterij Kantje Boord (MKB) niet vermoeden dat ze 25 jaar later in 2023 zouden terugkijken op een koor die zich het beste laat karakteriseren in superlatieven. Verrassende optredens in Nederland maar ook in een tiental landen in Europa waarbij het repertoire, de uitvoering en de interactie met het publiek vaak door de jury is geroemd en ook heeft bijgedragen aan een goed gevulde prijzenkast.
Vanaf de start zijn de muiters gecoacht en gedirigeerd door professionals. Bij aanvang door Janine Wijffels en momenteel al vanaf 2013 door Annemieke Kamphuis. Deze professionaliteit inspireert en is hoor- en zichtbaar op het podium. Het plezier bij de repetities en het succes bij optredens heeft ook bijgedragen aan de onderlinge band en is voor velen een stimulans om geen enkele repetitie te missen. MKB wordt dan ook als een vriendenclub ervaren.

Chordanova  Oosterhout
Chordanova is zeker geen onbekende naam in Oosterhout, maar in de Catharijnekerk in Heusden heeft het koor zich nog nooit laten horen. Vandaar dus
een première! Het koor is opgericht in 1989 door Leon Schenkels, jarenlang dirigent en momenteel nog altijd de vaste begeleider en een onmisbare factor binnen het koor. Dirigente Marcella van der Heijde-Keijzer is de andere onmisbare factor; al sinds 2014 dirigeert zij het koor met verve. Vóór die tijd stond Chordanova overigens enkele jaren onder leiding van Annemieke Kamphuis, die het koor zelfs in Göteborg in Zweden dirigeerde.
Chordanova staat bekend om het uiteenlopende repertoire. Van licht klassiek en kerkmuziek via wereldmuziek naar pop en musical; het koor deinst nergens voor terug. Ook in de Catharijnekerk zingt zij voor u een gevarieerde selectie uit het uitgebreide repertoire.
Een kleine rekensom leert dat Chordanova volgend jaar alweer 35 jaar bestaat. Dat zal uitgebreid gevierd worden met twee jubileumconcerten op 23 en 24 maart 2024. De koorleden zullen u dan graag verwelkomen in theater De Bussel in Oosterhout. Kaarten kosten Eur 25,= en zijn te bestellen via https://www.theaterdebus

Vocapella  Goirle
Vocaal Ensemble Vocapella bestaat uit 12 vrouwen die steeds op zoek zijn naar nieuwe muzikale uitdagingen. Het ensemble heeft zich ten doel gesteld om op een ongedwongen maar verantwoorde wijze, bekende en onbekende meerstemmige koormuziek uit verschillende muziekperiodes en stijlen ten gehore te brengen.
Vocapella wil zich als koor dan ook graag onderscheiden van de middenmoot en zich niet overgeven aan het bekende vrouwenkoor repertoire, maar wil graag bewijzen dat een serieus werkend vrouwenkoor zich niet hoeft te vertillen aan een groot koorwerk.

De groep waagt zich aan nummers van allerlei genre: van pop tot close harmony; van muziek uit de middeleeuwen tot hedendaagse volksmuziek. Ook beschikt Vocapella over een groot kerstrepertoire bestaande uit muziek uit allerlei landen en tijdvakken. Ons jaarlijks kerstconcert vindt dit jaar plaats op zondag 17 december in het Jan van Besouw Goirle. We streven ernaar om onze luisteraars bij ieder optreden weer te verrassen door ze met een compleet nieuwe sfeer, stijl, klankervaring kennis te laten maken. De afwisseling van genre maakt het voor ons ook weer iedere keer uitdagend.
Dirigente is Jenny van Spaendonk, begeleid op de piano door Bas van Spaendonk.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Cookieinstellingen