Foto’s Struikrovers actief in Vlijmen

Afgelopen zaterdag was er de Struikroofactie aan de Pastoor Smoldersstraat in Vlijmen. Alle bewoners en organisaties in de Vliedberg waren van harte uitgenodigd. Tussen 10.00 en 14.00 uur mocht je planten komen uitgraven uit de door Struikroven aangegeven \ voor- en achtertuinen. De geroofde planten mocht je gratis meenemen voor in jouw eigen (buurt)tuin. Ad Hartjes maakte de foto’s.

Bij sloopprojecten wordt steeds vaker aandacht besteed aan het hergebruiken van bouwmaterialen. Maar wat gebeurt er met al dat groen in de voor- en achtertuinen? Daar gaat doorgaans de bulldozer overheen. Niet lang meer, als het aan Stichting Struikroven ligt… Struikroven redt bestaand groen uit voor- en achtertuinen om het in dezelfde omgeving een nieuwe bestemming te geven.

Woonveste gaat de woningen aan de Pastoor Smoldersstraat in Vlijmen slopen. Tijdens de sloopwerkzaamheden zou bestaand groen van voor- en achtertuinen normaal gesproken verloren gaan, maar dat pakt de woningcorporatie deze keer graag anders aan. Woonveste vindt een duurzame aanpak belangrijk en draagt op verschillende manieren bij aan het behoud van het milieu. Daarom is de organisatie de samenwerking met Struikroven aangegaan om samen met bewoners uit de wijk én met hulp van Gemeente Heusden en bouwbedrijf Hendriks Coppelmans, zoveel mogelijk planten een tweede leven te geven.

Struikroven mobiliseert buurten en motiveert bewoners om op een positieve en simpele manier een bijdrage te leveren aan duurzaamheid en hergebruik door groen te redden uit voor- en achtertuinen van sloopprojecten. Bovendien versterkt Struikroven de gemeenschapszin in wijken, want groen verbindt.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen