Foto van de maand Fotoclub PS4FUN

14 okt 2023, 17:20 Nieuws
maandfoto hn icm ruud engels
Elke maand krijgen de leden van fotoclub PS4FUN een uitdaging in de vorm van een maandopdracht op een creatieve wijze aan de slag te gaan. De winnaar van de maandopdracht van september was Ruud Engels. Hij vertelt hoe hij tot deze foto is gekomen. De opdracht van de maand september was: maak een foto met als thema “ICM”.
"De maandopdracht van september was ICM. ICM betekent Intentional Camera Movement. Vrij vertaald in het Nederlands is dat je bewust een bewogen foto maakt met je camera.
Hier zijn diverse technieken voor, van links naar rechts, van boven naar onder. Verder wordt er gebruik gemaakt van een lange(re) sluitertijd, waardoor beweging in de foto gebracht wordt. Ik heb voor het maken van mijn foto niet voor de “standaard” methode gekozen. Als natuurfotograaf kom ik dus met regelmaat in bossen. En in mijn foto heb ik gebruik gemaakt om ICM toe te passen op 1 boom.
01 ruud engels icm
Ik heb mijn camera voorzien een groothoeklens vlak bij de stam gehouden. Het eindpunt van de stam zou mijn middelpunt moeten worden. Door een sluitertijd van een halve seconde te nemen en mijn camera langzaam om de boomstam te draaien ontstaat het effect zoals in de foto. De stam lijkt relatief scherp, maar de bladeren draaien om het middelpunt van de stam.
Ik heb gebruik gemaakt van mijn Nikon D850 voorzien van een 16-35mm F/4.0 lens. De instellingen die gebruikt zijn voor deze foto zijn: Diafragma F/16 – ISO 64 – Sluitertijd 0,5 sec – Brandpuntafstand 16mm.
Leuk om te zien, dat afstappen van de “standaard” methodes gewaardeerd wordt door mijn mede clubleden".
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail