Vreedzaam pro-Palestina protest

22 okt 2023, 9:15 Nieuws
demo 2
Zaterdagavond deden ongeveer 500 tot 600 mensen mee aan een pro-Palestina demonstratie op De Markt in Den Bosch. Het protest en de aansluitende tocht door de binnenstad, eindigend bij het station. Het protest verliep rustig en zonder problemen. Onder de paar honderd aanwezigen waren opvallend veel Arabische families met jonge kinderen. Ze dragen Palestijnse vlaggen, protestborden en scanderen veelvuldig ‘Free Palestina'.
Een reeks sprekers, veelal in het Arabisch, veroordeelt Israël en premier Benjamin Netanyahu voor het doden van duizenden mensen. ,,Ouderen, kinderen, er worden allemaal mensen worden vermoord. Israël is crimineel bezig", zegt een Palestijnse vrouw op het podium voor het gemeentehuis. Haar oma moest lang geleden al vluchten uit Palestina, haar vader uit Syrië, zelf kwam ze elf jaar geleden naar Nederland. ,,We zijn altijd op de vlucht. Maar we blijven vechten voor ons land: Palestina.”
demo 9
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail