Postcode Loterij Buurtfonds steunt 230 Noord-Brabantse bewonersinitiatieven

22 okt 2023, 8:11 Nieuws
postcodeloterij nw 715x408 915x518 1 915x518 1
Het Postcode Loterij Buurtfonds bestaat op vrijdag 20 oktober drie jaar. In deze drie jaar ontvingen al 230 Brabantse bewonersinitiatieven steun van het fonds om hun buurt nog mooier en leefbaarder te maken. Maatschappelijke organisaties kunnen een aanvraag indienen voor een kleinschalig buurtproject of een groter, ondernemend bewonersinitiatief.
Op deze manier ontvingen in de gemeente Heusden onder andere Heusden Pop-Up Drunen en Stichting Evenementen Vlijmen al steun van het Postcode Loterij Buurtfonds.
heusden pop up
In de Brabantse gemeente Hilvarenbeek gebruikt de organisatie Tussenheid Hilvarenbeek de bijdrage van het Postcode Loterij Buurtfonds voor het stimuleren van eigen ontwikkelkracht van de lokale gemeenschap. Denk aan het opzetten van eigen initiatieven zoals een lokale energiecoöperatie, de aankoop van het laatste dorpscafé en de realisatie van een groot natuurpark. Een overzicht van alle bewonersinitiatieven in Noord-Brabant: www.postcodeloterijbuurtfonds.
nl/buurtprojecten


Al 2.000 bewonersinitiatieven gesteund
Veel bewoners hebben ideeën over hoe zij hun buurt nog mooier kunnen maken. Het Postcode Loterij Buurtfonds helpt deze bewonersinitiatieven te realiseren. In totaal ontvingen de afgelopen drie jaar al 2.000 bewonersinitiatieven verspreid over heel Nederland steun van het Postcode Loterij Buurtfonds.
Aanvragen voor jouw buurt
De aanvraagprocedure voor de kleinschalige buurtprojecten is snel en laagdrempelig. Via een maatschappelijke organisatie kan een bijdrage voor een kleinschalig buurtproject tussen de 500 en 5.000 euro worden aangevraagd. Deze buurtprojecten maken de buurt groener, socialer of creatiever en zijn toegankelijk voor een brede groep bewoners. Binnen 4-6 weken na goedkeuring staat het geld op de rekening. Ook grotere, ondernemende bewonersinitiatieven waarbij innovatie en creativiteit centraal staan, kunnen een bijdrage aanvragen. Deze bewonersinitiatieven streven systeemverandering na en hebben een impact die vaak verder reikt dan de buurt. Ook heeft het initiatief de potentie om op termijn zelfstandig verder te gaan. Bij aanvragen voor grotere bewonersinitiatieven duurt het aanvraagproces gemiddeld 2 maanden. Alle in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties kunnen een aanvraag indienen.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail