Veel camperaars tegen verdubbeling wegenbelasting

Foto: Pixabay

Het demissionair kabinet moet afzien van de voorgenomen verdubbeling van de motorrijtuigenbelasting voor campers met ingang van 2026. Die oproep doet de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). Een petitie tegen de verhoging, die door ruim 53.000 camperaars is ondertekend, wordt dinsdag aangeboden aan de Tweede Kamer.

De belangenclub stelt dat de forse verhoging van de wegenbelasting “slecht en ondoelmatig” is. “Het nu invoeren van deze ad-hocmaatregel is unfair en heeft gevolgen voor de gehele bij camperen betrokken sector. Veel liever ziet de NKC dat er meer vaart wordt gezet achter de invoering van betalen naar gebruik”, aldus de organisatie.

Voor een kampeerauto is de motorrijtuigenbelasting nu een kwart van de belasting die betaald moet worden voor een personenauto. Het kwarttarief wordt toegepast vanwege het beperkte en specifieke gebruik van een kampeerauto. Gemiddeld wordt er zo’n 7000 kilometer per jaar met een camper gereden, waarvan 3000 kilometer in Nederland.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen