Lezing Bart Beaard: De Ringdijk van Heusden

Foto: Bibliotheek Heusden

Op dinsdag 7 november organiseert de Bibliotheek een lezing over ‘De Ringdijk van Heusden’. De lezing wordt gegeven door heemkundige Bart Beaard.

Tijdens deze lezing word je aan de hand van een 100-tal beelden meegenomen over de ‘Ringdijk van Heusden’. De lezing begint met een uitleg over het ontstaan en het doel van deze dijken in vroegere eeuwen en de stroomgebieden van de Maas. Aansluitend begint de 35 kilometer lange tocht bij Het Heleind in Hedikhuizen, waar de Maas overgaat in de Bergsche Maas.

We gaan vervolgens over de Hoge Maasdijk langs Haarsteeg, over de Voordijk en Vlijmensedijk langs Vlijmen, over de Heidijk en Meerdijk langs Nieuwkuijk, over de Heidijk langs Drunen en over de Zeedijk langs Elshout naar Doeveren. Vandaar vervolgen we de tocht over de Nieuwe Maasdijk naar het eindpunt in Hedikhuizen, maar leggen we natuurlijk ook even aan in Heusden-Vesting. Bart vertelt over de dorpen en de vesting, over monumenten en over bezienswaardigheden die langs deze route liggen.

De lezing vindt plaats in de bibliotheek in Vlijmen. Vanaf 19.30 uur kunt u binnenlopen en om 19.45 uur start de lezing. De lezing is gratis. Aanmelden via www.bibliotheeheusden.nl/activiteiten. Het adres van Bibliotheek Vlijmen is Burgemeester Zwaansweg 2.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen