Acties tegen Zwarte Piet in Drunen

Foto: Pixabay

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) voert de komende weken actie in zeker vier plaatsen tegen zwarte pieten bij de intocht van Sinterklaas. Zo is er op zaterdag 18 november een demonstratie aangekondigd in De Lier (Zuid-Holland). Een dag later gaan de actievoerders naar het Brabantse Drunen en Etten-Leur en op 25 november staat er een protest gepland in Enter (Overijssel).

Vorige week werd bekend dat KOZP dit jaar samenwerkt met de klimaatactivisten van Extinction Rebellion. Ze stuurden een brief aan enkele tientallen gemeenten waarin ze opriepen te stoppen met Zwarte Piet bij de intocht. De actiegroepen kondigden toen al aan dat gemeenten die geen gehoor geven aan de eis, moeten “vrezen voor vreedzame, burgerlijk ongehoorzame acties”.

Volgens KOZP-voorman Jerry Afriyie hebben meerdere gemeenten contact opgenomen met de actiegroep naar aanleiding van de brief. Hoeveel het er precies zijn, wil hij nog niet zeggen. Sommige gemeenten hebben volgens Afriyie gezegd dat ze overgaan op roetveegpieten. “Dat zijn we nu aan het checken.”

Bron: Nieuws.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen