Diverse activiteiten in januari bij het Gouverneurshuis

Foto: Gouverneurshuis

In januari zijn er weer diverse activiteiten gepland in het Gouverneurshuis in Heusden. Zo is er een optreden van Marie van de Middelhaai en Sara Bax & All Starr band. Tevens is er een lezing over de cultuurhistorie van Heusden. Meer info hierover op www.gouverneurshuis.nl

Marie van de Middelhaai 
Op zondag 14 januari is er in het museumcafe  vanaf 14.30 uur een optreden van Marie van de Middelhaai, bekend van haar bijzondere leefstijl en haar column in het weekblad Heusden en op Heusden.Nieuws.nl
“Als afsluiter van de fototentoonstelling ‘Nen dag ùit ’t lèèven van Marie van de Middelhaai’ geeft Marie een concert in het museum café. Entree is gratis

Sara Bax & All Starr band
Op zaterdag 20 januari is er om 20 uur een optreden van Sara Bax & All Starr band. “Composities doordrenkt van theatrale diepgang en teksten die getuigen van een heleboel levenservaring en wijsheid.” – Marloes Pieksma (journalist voor o.a. Jazzism)

Sara Bax is een Nederlands vocaliste en componiste wiens muziek vooral beschreven wordt als filmische jazz. Door haar verhalende manier van musiceren inspireert ze om te reflecteren en werkelijk op zoek te gaan naar de connectie met jezelf, anderen en de wereld. Haar intieme en natuurlijke manier van zingen zorgt ervoor dat de luisteraar zich deel van de ervaring voelt. Sara speelde op North Sea Jazz als trompettiste bij het ArtEZ Big Collective en heeft recent een band opgericht met bekende musici Jeroen van Vliet (Boy Edgar Prize), Angelo Verploegen, Annie Tangberg (Metropole Orkest) en Maximilian Hering.

Sara Bax over haar debuut EP: “Met ‘Boy on the Moon’ wil ik je het gevoel geven terug te komen bij de dromen die je had als kind. Ook nodig ik je uit te reflecteren op de connecties die je hebt met mensen en de wereld. De teksten heb ik laten doorschemeren in de klanken van de band.

Het spelen met deze fantastische musici was voor mij een droom die uitkwam, wat een extra laag toevoegt aan het geheel. Ook wilde ik me zoveel mogelijk verbonden voelen met de band en ben daarom tussen de instrumenten gaan staan in de studio. We hebben alles op dezelfde dag live en in één ruimte opgenomen, wat zorgt voor de intieme en verbonden sfeer in de muziek.”

Lezing cultuurhistorie van Heusden
Op donderdag 25 januari om 20 uur is er een lezing over de cultuurhistorie van Heusden. Het lot van de grafzerken in de Grote Kerk van Heusden / Memoriecultuur in middeleeuwse kloosters in Heusden.

Ter gelegenheid van de expositie Memento Mori!, die gaat over de vergankelijkheid en de daarmee verbonden herinneringscultuur, organiseert Het Gouverneurshuis een avond met twee korte lezingen rond dit thema. Hans Wellner vertelt over de grafzerken in de vloer van de Heusdense kerk. In vroeger tijden konden (rijke) mensen zich daarmee onderscheiden. Maar sinds 1828 mochten de grafkelders in de kerk uit hygiënische overwegingen niet langer worden gebruikt. En na de verwoesting van de kerk in 1944 lag alles letterlijk overhoop. Sindsdien zijn de deftige grafzerken verworden tot een willekeurige vloerbedekking en is de relatie met de oorspronkelijke grafkelders verbroken. Na de pauze gaat Hildo van Engen in op de memoriecultuur in de middeleeuwse Heusdense kloosters. In alle kloosters werden overledenen uit het eigen netwerk herdacht. Daarvan zijn enkele tastbare sporen bewaard gebleven, zoals het in de vijftiende eeuw aangelegde doodsboek van het klooster Mariëndonk bij Elshout.

Meer info hierover op www.gouverneurshuis.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen