Schoonbroer bezorgt FC Drunen-trainer Khalid Boubkar een heel nare middag

Foto: Arjan van Dongen

Vijfdeklasser FC Drunen kreeg zondagmiddag een verschrikkelijk pak slaag van koploper Hedel: 10-1. HHC’09 en Wadenoijen bleven steken op 0-0, SC Elshout verloor van koploper ODC (1-4), koploper in de 3e klasse Nieuwkuijk maakte geen fout, Haarsteeg en RKDVC speelden beide gelijk. Zaterdagvierdeklasser won op eigen sportpark van Willem II met 3-0.

Het mooiste doelpunt van die middag werd gescoord door Soufiane Bakkali: een pegel, boven in de hoek. Een schrale troost voelde dat niet eens voor trainer Khalid Boubkar, wiens contract niet wordt verlengd. “Ik heb als speler en trainer nooit met meer dan vijf doelpunten verschil verloren. Dit is héél erg, ik voel me dan ook héél klein.”

Saillant detail: zijn schoonbroer Jaouad Chraou was dé beul voor FC Drunen. De Waalwijker scoorde maar liefst vijf keer. “Toen we in de rust het veld afgingen, hij met een glaszuivere hattrick achter zijn naam en wij met een 5-0 achterstand, heb ik hem nog gevraagd om het rustig aan te doen. Niet dus. Vanavond (zondag red.) zie ik hem. Krijg ik het natuurlijk te horen.”

De vijfdeklassers HHC’09 en Wadenoijen kwamen in Gelderland niet aan scoren toe. “Voor de rust had de thuisclub een overwicht”, zag trainer Gilbert de Fijter. “Erna kregen we een paar aardige kansen. Pech, bal op de lat, en een doelpunt dat wegens buitenspel werd afgekeurd waren nog de beste.”

In de derde klasse C moest Haarsteeg genoegen nemen met een gelijkspel tegen Den Dungen: 2-2. Door doelpunten van Koen Sleutjes name de thuisclub tot twee keer toe een voorsprong. Nog voor de rust stond de eindstand op het elektronische scorebord. “We maakten in balbezit lang niet altijd de juiste keuzes, daardoor kon Den Dungen een paar keer gevaarlijk counteren”, zag trainer Jelle Hakkert. “Dat kostte ons twee doelpunten. Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht. Hadden we kunnen verliezen. Of winnen.”

Koploper Nieuwkuijk reisde af naar de provinciehoofdstad om hekkensluiter DBN 22 de punten op te halen: 0-2. De Bossche stelt gezien de ranglijst maar weinig voor. Toch zegt dat lang niet alles, vond trainer Ronny Everaerts. “Het is toch een aardig voetballende ploeg, we hebben slechtere tegenstanders gehad. Maar we zijn eigenlijk geen moment in de problemen gekomen.” Voor rust opende Milan van Esch de score, pas in de slotfase werd die krappe voorsprong door Roy de Vaan uitgebouwd.

RKDVC kwam aan de Sportlaan in Drunen niet voorbij Helvoirt: 2-2. Winnen na een achterstand, de Drunenaren kregen dat dit seizoen in de competitie nog niet voor elkaar. Zondagmiddag leek dat wel te lukken toen Thijs Lammers en Pim van Hulten een 0-1 ombogen in een 2-1 voorsprong. Maar in de slotfase kwam Helvoirt alsnog langszij. “Geheel onnodig”, vond trainer Jasper Koole, “want we hebben kansen genoeg gehad om de wedstrijd in het slot te gooien. Dat hebben we nagelaten, dus betalen we daar de tol voor.”

Bij vierdeklasser SC Elshout speelde een voor de winterstop al vervelend euvel alweer op tegen koploper ODC: 1-4. In de rust krijg je thee met een paar scheppen suiker om energie bij te tanken. “Maar het lijkt wel of er bij ons het omgekeerde gebeurt”, zegt trainer Roy Fitters. “Al te veel meegemaakt dat we in het begin van de tweede helft doelpunten tegen krijgen, en dus de boot ingaan. Vandaag was dat ook zo. Binnen vijf minuten kregen we drie om ons oren.” Sam van den Besselaar mocht de spreekwoordelijke eer redden.

Zaterdagvierdeklasser Vlijmense Boys won op eigen sportpark met 3-0 van Willem II. De rood-zwarten moesten het doen zonder topschutter Bjorn van Bijnen, want de militair was met defensie naar Oostenrijk. Dus lag de taak om gevaar te stichten en doelpunten te maken op de ranke schouders van Nadim Ezzoubaa. Hij deed dat met verve, scoorde twee keer. En hij had een voorassist in huis. Makkelijk was de zege niet: in de laatste linie haperde het, maar de Tricolores weigerden dat af te straffen. “Na het eerste doelpunt ging het beter lopen”, vond Nadim, al goed voor twaalf doelpunten. “We hebben verdiend gewonnen.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen