Knotwilgendam start Carnaval met Carnavalsmis en onthulling Knillis

Knotwilgendam start het  Carnaval traditiegetrouw op de zaterdagmorgen met een Carnavalsmis en de onthulling van Knillis. De Carnavalsmis werd gehouden in de Sint-Jan Geboortekerk. Aansluitend was de onthulling van Knillis.

Een fotoreportage werd gemaakt door Wil Gulpen van de statiefoto, carnavalsmis en onthulling Knillis zie reportage hier 

De carnavalsvereniging Knotwilgendam uit Vlijmen werd opgericht in 1862! Daarmee is deze carnavalsvereniging één van de oudste in Nederland, zo niet de oudste! Onder de rook van het naastgelegen Oeteldonk (’s-Hertogenbosch) – bijna even oud! – kwam Knotwilgendam tot echt grote bloei onder het bewind van Prins Huipino XI, die 22 jaar – vermeld in het Guiness Book of Records!- lang de scepter zwaaide over het Knotwilgrijk. De naam Knotwilgendam – ontleend aan het feit dat in en rond Vlijmen talloze Knotwilgen groeiden (en groeien) dateert van 15 januari 1961, toen ook Huipino als prins aantrad.

Knotwilgendam staat wijd en zijd bekend als de vereniging die als eerste het sociaal carnaval (voor zieken, ouderen en zorgenkinderen) gestalte gaf. Beroemd is Knotwilgendam ook om de fraaie Grote Optocht op carnavalszondag. Van heinde en verre komen carnavalsliefhebbers de fraaie wagens, loopgroepen en individuele carnavalsgekken bewonderen.

Knotwilgendam wordt ook wel genoemd Het Land van Piet van Oijen, naar de legendarische Vlijmenaar die met zijn scherpe kroontjespen in dichtvorm allerlei (vermeende) misstanden in de dorpspolitiek aan de kaak stelde, veel over carnaval schreef en in 1962 met carnavalseer werd begraven.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen