Zonnepark Hooibroeken wordt voor 50% van de Heusdense gemeenschap

Foto: Energiek Heusden

Energiecoöperatie Energiek Heusden gaat samen met ontwikkelaar Sunvest een zonnepark bouwen aan de Polderweg in Oudheusden.  Alles is klaar voor de bouw; de gemeente heeft de locatie goedgekeurd en de omgevingsvergunning is definitief.

En de rijksoverheid heeft de benodigde exploitatiesubsidie (Subsidie Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie – SDE++) toegekend voor de komende 15 jaar. Deze subsidie is noodzakelijk voor een rendabele exploitatie van het zonnepark.

Het zonnepark beslaat een groot terrein; het totale oppervlak is 23,5 hectare (ruim 30 voetbalvelden). Jaarlijks gaat er zo’n 30 miljoen kWh aan duurzame stroom opgewekt worden. Dat is evenveel als het verbruik van de helft van alle huishoudens in onze gemeente. Daarmee zetten we dus een grote stap op weg naar een duurzame gemeente!

Natuurlijk zonnepark
Zonnepark Hooibroeken wordt gebouwd op een terrein ten westen van Oudheusden, aan de Polderweg. Tussen het park en de kern Oudheusden lopen de provinciale weg (N267) en de Elshoutseweg. Zo’n 10 procent van het park zal begroeid zijn met inheemse bomen, struiken en kruiden De groenstrook rondom het park en ook de begroeiing in het park zorgen ervoor dat de zonnepanelen grotendeels uit het zicht komen te liggen. Bovendien worden de panelen relatief laag geplaatst, op 70 cm tot 1,5 meter van de grond. Dit zorgt er ook voor dat ze vanaf de weg niet opvallen.

50% eigendom van de Heusdense gemeenschap
Om het zonnepark voor 50% in handen van de Heusdense gemeenschap te houden gaat Burgerparticipatie Hooibroeken B.V., een 100% dochter van Energiek Heusden, zogenoemde Hooibroekencertificaten uitgeven.  Deze certificaten kosten € 250,- per stuk en leveren 25 jaar lang een mooi rendement op.

Iedereen kan meedoen
Alle inwoners, bedrijven en instellingen in de gemeente Heusden, die lid zijn van Energiek Heusden, of dat willen worden, kunnen financieel deelnemen door het kopen van Hooibroekencertificaten. Meer informatie: www.zonophooibroeken.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen