Werkgroep Sterrenkunde Heusden lezing: Wij in de Kosmos

Foto: Pixabay

Op 11 maart 2024, de tweede maandag van de maand, organiseert de WSH een lezing in de bibliotheek Vlijmen. De inleider is deze keerde de heer Chris Derks. Chris is de voormalig secretaris van de WSH en betrokken bij de oprichting. Na zijn verhuizing naar Wijchen is hij sterrenkundige lezingen gaan verzorgen in zijn directe omgeving.

Daarnaast heeft hij in het verleden al meerdere lezingen verzorgd bij de WSH in de afgelopen jaren.  De lezing heeft als titel: Wij in de Kosmos.
In deze lezing wordt het publiek meegenomen vanuit hun woonplaats de ruimte in. Iedereen weet waar hij of zij woont. Bijvoorbeeld, in Vlijmen, in Drunen, Heusden of in Eén van de andere kernen van de Gemeente Heusden of elders in Noord Brabant, in Nederland, in Europa, of ergens anders op de wereldbol.

Maar waar kun je die wereldbol vinden in het heelal? Wie zijn onze buren en andere heelal bewoners?  Waar moeten zij ons zoeken in de kosmos om onze planeet te vinden? Wat weten de astronomen nu van de kosmos? Wat zijn al feiten en wat theorieën? Welke instrumenten hebben ze tot hun beschikking?

Chris Derks neemt je mee in de kosmos. Met de James Webb Ruimtetelescoop terug in de tijd naar het begin, of beter in de richting van het begin. Wat niet besproken wordt in deze lezing maar je wel zou willen weten, dat kun je natuurlijk altijd vragen.

Voor meer informatie over de WSH, kijk op de website van de WSH -Heusden. Voor eventuele vragen kun je een mailtje zenden naar [email protected]   Nog geen lid, geen probleem ook dan bent u / jij van Harte Welkom om een avondje te bezoeken, zoals altijd staat zeer gastvrij de koffie klaar  !!!

Voor deze avond is aanmelding niet nodig. De entree bedraagt 5,- Graag nodig ik u, op 11 maart a.s. van Harte uit, met dank aan Chris Derks.
Locatie van de lezing: Bibliotheek Vlijmen, Burgemeester Zwaansweg 2, 5251 CJ Vlijmen. Aanvang: 20.00u, inloop vanaf 19.45u. De Werkgroep is een onderdeel van de Heemkundekring Onsenoort.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen