Opmerkelijke combi van BigBand Waalwijk met G*oldies

Foto: Part. Collectoe

Swingende evergreens en gouwe ouwe. ‘Fly me to the Moon’ is een jazznummer dat Frank Sinatra in 1964 opnam met ‘t Count Basie Orchestra. Een vlucht naar de maan zal het zaterdagavond 16 maart in Partycentrum Remise in Drunen niet worden.

Wel zullen de amateurmusici van BigBand Waalwijk en de G*oldies trachten de sterren van de hemel te spelen in een swingend muziekspektakel, waarin jazz en popmuziek oude tijden laten herleven in Drunen. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur en de toegang is gratis.

Als twee broers muziek maken, de een bij Bigband Waalwijk en de ander bij G*oldies, dan is het organiseren van een gezamenlijk optreden vrij eenvoudig te regelen. En als zo’n optreden succesvol is, zoals vorig jaar met de swingende retro-avond bij Café-Bar De Hei, dan kan zo’n gebroederlijk initiatief uitgroeien tot een mooie traditie, die nu weer in Drunen plaatsvindt, maar dan bij het voormalige tramstation De Remise aan de Grotestraat.

BigBand Waalwijk is verbonden aan Kunstencentrum Waalwijk G*oldies staat voor de muziek die ze maken en ook voor de leeftijd van de bandleden

Mathé van Loon is vanaf het begin lid van de BigBand, die bestaat uit amateurmusici met een groot hart voor bigbandmuziek. De band is verbonden met het Kunstencentrum Waalwijk en vindt haar oorsprong in de Waalwijkse muziekschool, die jaren geleden startte met een vijftal liefhebbers voor de cursus Bigband. Nu speelt de band onder leiding van Ron Franken, telt 15 muzikanten op diverse types saxofoon, op trombone, trompet, drums, bas- en elektrische gitaar en bongo. Deze bigband brengt swingende jazzmuziek uit de jaren 30 ten gehore, met evergreens als ‘All of Me’ en ‘Fly me tot the Moon’. Maar ook meer moderne jazz-nummers, zoals Birdland en Take Five.

Broer Jan van Loon is lid van het sextet de G*oldies en excelleert op sologitaar en zang. Frank Durant (zang en altsax) over dit illustere gezelschap: “G*oldies staat van de ene kant voor de muziek die we bij voorkeur en graag spelen, namelijk ‘Gouwe Ouwe’ oftewel muziek uit de tweede helft van de vorige eeuw. Dat varieert van rockende popnummers tot en met ingetogen ballades, waarbij we ook onze moerstaal niet vergeten. Anderzijds zit in G*oldies ook ‘Oldies’ en dat staat voor onze leeftijd. De opmaat tot de huidige band gaf bassist en zanger Peter van Bavel toen hij in 2006 zijn jeugdhobby gitaarspelen weer opvatte en samen met een vriend een bandje begon.” Na nogal wat wisselingen kwam de huidige samenstelling tot stand, met naast Jan en Frank de leden Berry van Cromvoirt (gitaar, ukelele en zang), Bart Spijkers (drums, mondharmonica en zang) en Sjef Verstijnen (toetsen).

De G*oldies repeteren in principe elke woensdag in de schuur van Berry aan de Grotestraat, oftewel in Berry’s Barn Bigstreet. Zij zullen samen met BigBand Waalwijk in een avondvullend programma laten horen in welke mate oefening tot kunst baart.

Artikel: Riecky Schalken
Foto’s: part.coll

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen