Oproep lezing ‘Oorlogsslachtoffers Gemeente Drunen’

Foto: Duits Militaire Begraafplaats te Ysselsteyn

De oproep van vorige week voor meer informatie voor de nog te geven lezing over ‘Oorlogsslachtoffers in de gemeente Drunen’ heeft al vele waardevolle aanvullingen aan mijn onderzoek opgeleverd. Ik hoop dat het me zal lukken om van elk slachtoffer wat te verhalen. 

Bijzonder heb ik het verzoek ervaren om ook aandacht te besteden aan de Duitse soldaten, die in Drunen en Elshout gesneuveld zijn en direct erna een tijdelijk graf kregen. In het begin van 1950 zijn de 18 betreffende soldaten opgegraven en herbegraven op de Duitse militaire begraafplaats in het Limburgse Ysselsteyn. Op deze begraafplaats hebben omstreeks 32.000 militairen een laatste rustplaats.

Bart Beaard, 06 54723431, [email protected]

Het grafkruis van Alfred Walter Lippmann (1918-1944) in Ysselsteyn, die in de kloostertuin van de Maria Stichting in Elshout een noodgraf had en op 4 januari 1950 herbegraven werd. Bron: Duits Militaire Begraafplaats te Ysselsteyn.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen