Twee leuke activiteiten deze week bij het Gouverneurshuis

Foto: WGF

Deze week staan er twee leuke activiteiten in Het Gouverneurshuis op de planning. Zo is er donderdag een interessante lezing die de geschiedenis van de Vesting Heusden vertelt aan de hand van een aantal tekeningen en aquarellen van Ad Hartjes. Op 20 april zal zangeres Barbara Onderdelinden uit Herpt een optreden geven in het Gouverneurshuis te Heusden.

Op donderdag 18 april verzorgt Ad Hartjes voor u een interessante lezing die de geschiedenis van de Vesting Heusden vertelt aan de hand van een aantal tekeningen en aquarellen. De lezing begint om 20.00 uur in de gildenzaal van het Gouverneurshuis.

“Heusden in pen en penseel”
Deze aquarellen zijn gemaakt door René van Boxtel, de voormalige stadsrestaurateur die veel gewerkt heeft aan het uiterlijk van Heusden. De vesting van René van Boxtel is kleurrijk en ordentelijk – auto’s en mensen komen er niet in voor – en voor iedereen meteen herkenbaar. Naar aanleiding van de expositie in 2021 in het Gouverneurshuis was het idee geopperd om hiervan een presentatie samen te stellen en de teksten van Will Dijkstra te gebruiken als bijlagen bij de aquarellen. Daarna zijn alle tekeningen en aquarellen gefotografeerd en in deze presentatie bijeengebracht.

Info en tickets www.gouverneurshuis.nl/cultuur-agenda

Op 20 april zal zangeres Barbara Onderdelinden uit Herpt een optreden geven in het Gouverneurshuis te Heusden. Tijdens haar optreden zal zij met haar veelzijdige jazzy stem nummers laten horen zoals ‘Harvest Moon’ van Ruth Etting, ‘At last’ van Kay Starr en ‘I can’t give you anything’ van Ella Fitzgerald en zal ze het publiek meenemen in een wereld vol emotie en gevoel met muziek van onder andere Eva Cassidy, Robbie Williams en Stevie Wonder.

Haar muzikaliteit raakt en verrast. Laat u betoveren door de unieke, subtiele en warme stem van deze getalenteerde zangeres. Het Gouverneurshuis zal dienen als decor voor een onvergetelijke avond vol prachtige muziek. Geniet van een avond vol passie en oprechte muzikaliteit. Barbara Onderdelinden staat garant voor een bijzondere ervaring die u niet wilt missen.

Neem plaats en laat u meevoeren door de prachtige klanken van herkenbare jazz en populair repertoire. Kom naar dit unieke optreden en reserveer snel uw kaarten! Aanvang van het concert is 20.00 uur. Een voorproefje, info  en tickets: www.gouverneurshuis.nl/cultuur-agenda

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen