Geweldig 1e jubileumfeest Stichting Fietsmaatjes Heusden

Zaterdag 13 april 2024 vond in de Stulp in Drunen het 5-jarig jubileumfeest plaats van Stichting Fietsmaatjes Heusden. De feestcommissie had er in de voorbereiding alles aan gedaan om er een mooi feest van te maken. Nu terugkijkend is de feestcommissie hier zeker in geslaagd. De vrijwilligers en gasten genoten met volle teugen.

Rond 14:00 uur werden de vrijwilligers en gasten ontvangen met een kopje koffie of thee met een speciaal voor dit feest gemaakt petit four. Aangezien er het nodige op het programma stond, was een strak schema opgesteld. Om 14:15 uur heette presentator Kees van Loon iedereen welkom. Daarna nam voorzitter Wim van Engeland het woord.

Hij keek terug op de afgelopen 5 jaren. In 2018 werden de eerste aanzetten gedaan om Stichting Fietsmaatjes Heusden op te richten. In april 2019 werd de stichting officieel opgericht. Hij bedankte alle vrijwilligers en gasten, zonder hen zou er geen Fietsmaatjes Heusden bestaan. Daarnaast bedankte hij alle bestuursleden en coördinatoren, met een speciaal dankwoord voor Isolde Beumer. Zij was destijds de initiatiefneemster. Onder uitreiking van een bos bloemen en een bon bedankte hij haar voor haar inzet en bijdrage in de afgelopen jaren.

Daarna nam Isolde het woord. Zij vertelde over de aanloopproblemen en wat er zoal bij kwam kijken voordat de eerste rit op de duofiets werd gemaakt. Zij bedankte diegenen die in de beginperiode mee hebben gewerkt om Stichting Fietsmaatjes Heusden op te richten en natuurlijk ook al diegenen die zich in de afgelopen jaren hebben ingezet. Ook alle vrijwilligers en gasten kregen nogmaals een bedankje. Zonder hen zou er geen Stichting Fietsmaatjes zijn.

Hierna was het de beurt aan het Groot Dwergonisch Mannenkoor. Met hun Nederlandstalig repertoire zat de sfeer er al snel in.

Na dit mooie optreden nam wethouder Peter van Steen het woord. De gemeente heeft dit jaar als thema: ‘Verschillen verbinden’. Hij gaf aan, dat wat de Stichting Fietsmaatjes Heusden doet daar perfect in past. Daarbij benadrukte hij, dat een gemeente niet zonder vrijwilligers kan. De Stichting Fietsmaatjes kan ook niet zonder deze vrijwilligers. Met het naar voren halen van het bestuur en de coördinatoren bedankte hij hen voor hun inzet.

Na de toespraak van de wethouder, kreeg hij nog een andere taak toebedeeld. Hij werd gevraagd om uit de pot met alle goede oplossingen van de puzzelrit, drie gelukkige winnaars te trekken. De winnende koppels kregen als prijs een heerlijke fles witte wijn.

Ineke Sauerbier zette na dit officiële gedeelte een aantal koppels in het zonnetje. Deze koppels fietsen al nagenoeg vanaf het begin van Fietsmaatjes met elkaar. Ineke gaf aan, dat dit ook de essentie is van Fietsmaatjes, ‘maatjes worden’. Daarbij blijft het contact tussen de vrijwilliger en gast vaak niet beperkt tot het fietsen, maar ook gezellig samen een kop koffie drinken.

Er werd genoten met volle teugen

Daarna was het weer de beurt aan het Groot Dwergonisch Mannenkoor. Met een spetterend optreden kwam de zaal weer los en werd er zelfs de polonaise gelopen. Wij bedanken het koor voor hun mooi en enthousiast optreden.

Na het optreden werd er nog nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Dit met dank aan de vrijwilligers van De Stulp en aan de vrienden en familieleden die deze middag hebben meegeholpen.

Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag. Uit de reacties en complimenten bleek, dat iedereen heeft genoten en kan terugkijken op een mooi jubileumfeest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen