Theo van Bijnen voltooit bijzondere marathonmissie

Foto: Wandel Inge

Op 15 april voltooide Theo van Bijnen een reis die in december 2022 begon. Dit was een betekenis volle reis die begon na het overlijden van zijn vrouw Inge van Bijnen in December 2022, die bijna de hele “Big 6” marathonserie had voltooid en zodoende geld bijeenbracht voor het goede doel KiKa. Theo besloot vrijwel direct na haar overlijden de missie af te maken.

Het afgelopen jaar heeft Theo met veel toewijding en doorzettingsvermogen stukje bij beetje gewerkt aan het volbrengen van Inge’s droom: het lopen van de Boston Marathon en daarmee het behalen van de “six star medaille”.

Helaas moesten goede vrienden Edwin en Natascha op het laatste moment afhaken vanwege persoonlijke omstandigheden, wat niet ten goede kwam aan de sfeer van het meereizend gezelschap.. De meereizende groep stond op diverse momenten stil bij deze tegenslag.

Op 15 april was het eindelijk zover. Theo begon de marathon met veel steun van vrienden en familie, en ontving onderweg talloze steunbetuigingen. De omstandigheden waren gunstig en de prestaties werden gevolgd via sociale media en de Boston Marathon-app. Familie en vrienden konden op verschillende punten Theo aanmoedigen.

Theo voltooide de marathon binnen zes uur, waarmee hij zijn eigen missie en die van Inge volbracht en de 6-star medaille in ontvangst kon nemen. ’s Avonds werd Theo geëerd door KiKa vanwege zijn prestatie, en ook de broer van Inge sprak mooie woorden.

De dagen in Boston waren gevuld met de spreekwoordelijke “lach en een traan”. Theo, zijn familie en vrienden zijn enorm trots op wat ze hebben bereikt. Ook de stichting Wandel-Inge is trots op het behaalde resultaat.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen