Zaasies Meej maote naar het Frühlingsfest in Duitsland

Foto: Zaasies Meej maote

Vorig weekend was het zo ver: Muziekkapel Zaasies Meej Maote ( ZMM)  ging de grens over, naar Duitsland om gezellig muziek te maken op het  Frühlingsfest ( of te wel Springfest, voorjaarsfeest) van Wesel. Het Frühlingsfest is een “klein Duits Oktoberfest”, maar dan in de lente.

Zondagochtend verzamelden de muzikanten en hun aanhang in Nieuwkuijk om gezamenlijk met de bus naar Duitsland te reizen. Er was gezorgd voor een heerlijke lunch met koffie en thee, maar al snel werden de eerste biertjes genuttigd in de bus. De sfeer was meteen goed waarbij de Duitse Schlager hits niet ontbraken. Aangekomen in Wesel werd eerst een groepsfoto gemaakt om vervolgens naar de grote markt te lopen. Er wordt besloten om meteen bij het 1e tentje muziek te maken. Nog even wennen, maar ZMM komt snel los.

Met een heerlijk zonnetje, fantastisch publiek en voldoende drankjes worden de leden van ZMM steeds enthousiaster, wat ook het publiek steeds meer aansteekt. Er wordt op verschillende punten gespeeld, publiek ( en ook de leden van Zaasies Meej Maote) gaan dansen. Er worden solo’s gespeeld, battles gevoerd en onderling gewisseld van instrumenten.

Naast verschillende biertenten zijn er ook wijnproeverijen, waar ZMM uiteraard ook gezellig aan deelneemt, wat zeker bijdraagt aan de sfeer!

Einde van de dag stond de bus weer klaar om de leden van ZMM naar een Duits schnitzelrestaurant te brengen. Met een flinke Duitse schnitzel en nog de nodige drankjes werd de dag afgesloten en keerden de Zaasies Meej Maote weer huiswaarts. De dag was eigenlijk veel te kort, daarom worden er al weer plannen gesmede om een bezoek te brengen aan de wijn-of bierfeesten in Duitsland.

Aankomende zaterdag 1 juni organiseert Muziekkapel Zaasies MeejMaote een heus eigen Springfest. Vanaf 20.00 uur spelen verschillende muziekskes in twee verschillende zalen bij dn Bork in Nieuwkuijk. Inschrijven is nog steeds mogelijk voor muziekskes: via [email protected]

Daarnaast is iedereen is van harte welkom, ook zonder muziekinstrument! Entree is gratis.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen