Verkeersexamen 2024 weer een geslaagd evenement

Foto: VVN Heusden

Na maanden van voorbereiding hebben ruim 400 kinderen uit alle groepen 7 binnen de gemeente Heusden meegedaan aan het verkeersexamen. Op donderdag 28 maart hebben zij eerst het theoretisch gedeelte gemaakt. Hierbij viel vooral op dat dit jaar ongeveer 20% niet direct wist te slagen. Landelijk gezien zakte zelfs 53%. VVN gaat dan ook uitzoeken waarom dit percentage zo groot is. T.o.v. andere jaren is dit wel een opvallend fenomeen.

Volgens insiders (leerkrachten) was het dit jaar nogal pittig, wat zich laat zien in het aantal gezakte leerlingen. Gelukkig hebben op een aantal na, het in 2e instantie toch gehaald. Voor de kinderen die dit onderdeel niet hebben gehaald, kunnen in groep 8 alsnog een poging wagen.

Vrijdag 29 maart hebben de kinderen in Oud Heusden/Heusden gefietst. Op woensdag 3 april in Drunen en op donderdag 4 april  Vlijmen. Helaas werkte het weer niet mee. Een compliment aan de kinderen, want je hoorde geen enkele wanklank.  Ze wilden laten zien, dat ze er klaar voor waren. Door de permanente routes in de drie kernen hebben bijna alle kinderen ook goed geoefend.

Om dit alles tot een goed einde te brengen, hebben een 60 tal ouders ook het slechte weer getrotseerd om te posten en te controleren dat de kinderen de regels in het verkeer goed toepasten. Hiervoor onze grote dank.

Een punt van aandacht blijft de technische staat van de fiets. In totaal werd 12,9% afgekeurd, dat is altijd nog 1 op de 8 fietsen. Gelukkig een kleine verbetering t.o.v. vorig jaar. Toen werd nog 18,9% afgekeurd.

Ouders zorg dat je kind op een veilige fiets deelneemt aan het verkeer, is en blijft het devies!!

Tot slot nog een woord van dank aan alle vrijwilligers die hebben bijgedragen aan weer een geslaagd gebeuren.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen