Kuijks Weekend kan zomaar uitgroeien tot weer een traditie

Foto: WGF

Saamhorigheid. Gezelligheid. Sportiviteit. Die drie woorden vatten in een notendop het Kuijks Weekend samen. Ruim 20 jaar geleden een fenomeen in het dorp Vorig jaar zijn zowel het oude dorpsfeest als de zeskamp weer opgepakt. De kans is groot dat het uit zal groeien tot een structureel en regionaal evenement.

Zo is de belangstelling voor de verschillende activiteiten al erg groot. Lokale bandjes treden op in de tent. Straten, vriendengroepen en bedrijven zetten hun beste beentje voor met de zeskamp. Het was verdwenen, maar de verhalen over hoe mooi het destijds was, popten steeds meer op. Daar gaan we iets mee doen, besloten Stefan en Rian van Opzeeland.

Zij vormen samen met Dimitri Passchier, Marco de Brouwer en Kim Verhoeven het bestuur van Stichting Kuijks Weekend. Wel zo: ieder heeft zo zijn eigen expertise, waardoor het festijn voor Kuijk en omstreken goed in steigers kan worden gezet. Het enthousiasme binnen het bestuur is groot. Maar dat is niet genoeg. Stefan: “Je hebt natuurlijk ook vrijwilligers nodig. Die hebben we al veel maar we kunnen er echt nog meer gebruiken. En dat geldt ook voor sponsoren.” Dat kan ook in het klein: Vriend van Kuijks Weekend worden à vijftig euro per jaar. Tegenprestatie: een gratis kaartje voor de feestavond en een vermelding op de sponsorpagina. Passchier: “Het is een flinke operatie. Maandag ervoor beginnen we al met de inrit, woensdag na het Kuijks Weekend zijn we klaar met opruimen. Soms zie je maar amper je bed.” Rian, secretaris en penningmeester: “Je hebt het er graag voor over. We krijgen ontzettend veel support van bedrijven. In geld, en heel belangrijk: in natura.

Die sponsoren regelen onder andere transport, materialen en de watervoorziening.” Stefan: “Vorig jaar trapten we voor de eerste keer op De Heuvelen (wielerbaan) af. Het was hartverwarmend hoeveel deelnemers zich hadden ingeschreven voor de zeskamp. En op zaterdagavond zat de feesttent mudvol.” Er wordt ook echt gezongen en gespeeld, Henk Bernard en Tilt nemen dat op vrijdag 28 juni voor hun rekening. Op de Afterparty na de playbackshow komt Jeroen van Zelst nog optreden. Dj Stefan de Hart verzorgt de muzikale omlijsting. Er wordt een slimmigheidje toegepast om veel volk te trekken naar de playbackshow, die op zaterdag 29 juni op De Heuvelen plaats zal vinden. Passchier: “Meedoen aan de Willy Naessens Zeskamp houdt ook in dat je optreedt met de playbackshow. Overigens hebben we er die aan toegevoegd, omdat er vraag naar was. Daar had Kuijk kennelijk goede herinneringen aan.”

De Willy Naessens Zeskamp heeft met nieuwe uitdagingen – Passchier: “Op internet vind je van alles, ook de attractieverhuurbedrijven denken met je mee. De zeskamp krijgt wel een wat ander karakter. “Vorig jaar ging het bij de spellen om het fysieke. Nu is het mix van aanpakken en behendigheid. Het wordt weer een succes: zestien teams hebben zich al ingeschreven. Hier kunnen nog best wat teams bij. Dit jaar hebben we ook jeugdteams. Op de site staan de regels hierover vermeld. Gezelligheid, de feesttent dus, en sportiviteit in de vorm van een zeskamp zijn al ingevuld. En de saamhorigheid? Rian: “Het moet een feest worden voor iedereen in Nieuwkuijk EN daarbuiten.”

Dit jaar wordt op zondag 30 juni het Kuijks Weekend afgesloten met een Dorps BBQ en Afterparty. De organisatie hiervan is in handen van Samen Nieuwkuijk, die eerder i.s.m. Kuijks Weekend een dorpslunch en vorig jaar het Kuijks Koffiemoment organiseerden. Voordat het zover is, zal pastoor David Lebrun tijdens de viering in de kerk, aandacht geven aan het jaarthema van de gemeente Heusden: Verschillen verbinden. De kerk is daarbij uitstek geschikt voor, omdat zo weer een andere doelgroep bij het Kuijks Weekend kan worden betrokken.

Het jaarthema zal overigens tijdens alle activiteiten van Kuijks Weekend terug te zien zijn. Na de viering worden de kerkgangers door de Schuts naar de tent begeleid. Vanaf 11.00 uur vindt er een jaarmarkt plaats. Op deze markt worden zowel nieuwe als tweedehands spullen verkocht. Aan de kinderen is ook gedacht. Zij kunnen op de kleedjesmarkt spulletjes verkopen. Koningsmarkt wordt die dag even Kuijkse markt. Er zullen diverse kinderattracties zijn. Kinderen kunnen zich laten schminken. Het publiek wordt vermaakt met diverse optredens van o.a.: De Decibellen, The Motion Creator en Kaai Gezellig. Op het terras kunnen de mensen even tot rust komen onder het genot van een drankje en gezellig bijkletsen.

De sportfans kunnen de Formule 1 volgen op een groot scherm. En ook het EK is te volgen op de schermen boven de bar. Ticketverkoop voor de feestavond en aanmelden voor de verschillende activiteiten kan op: www.kuijksweekend.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen