Seniorensociëteit Drunen maakte een mooie reis naar Urk

Foto: Seniorensociëteit Drunen

Woensdag 17 april zijn de leden van Seniorensociëteit Drunen voor het eerst dit jaar weer op stap gegaan. Op het programma stond een bezoek aan Urk. Na een voorspoedige rit met gelukkig weinig files arriveerde de bus om ca. kwart over elf in Tollenberg waar bij restaurant De Goede Aanloop de koffie /thee met heerlijk gebak klaar stond.

Onderweg was het genieten met uitzichten op het Veluwemeer en prachtig bloeiende bollenvelden in de polder. Dat was een extra verrassing.

Na de koffie weer in de bus voor het bezoek aan Urk met als eerste stop de IJsselmeer Visafslag. Aan de hand van een mooie film werd het verhaal verteld van de geschiedenis van het eiland Urk en hoe er na de bouw van de Afsluitdijk werd overgeschakeld van landbouw naar visserij. Van een enorme vloot vroeger is de vissersvloot nu nog maar klein.

De visverwerking in Urk is echter heel groot want er wordt vanuit o.a. Noorwegen veel zalm aangevoerd die in de vele visverwerkingsbedrijven in Urk wordt verwerkt.  Na de film was het tijd voor het veilingspel en konden de senioren zelf ervaren hoe het was om een partij vis te kopen door exact op het juiste moment op de knop te drukken. Dat viel niet altijd mee maar uiteindelijk lukte het en werden een paar leuke prijsjes in de wacht gesleept.  Daarna was het tijd voor een wandeling naar het museum waar een blik in het verleden kon worden geworpen. Veel te snel was het alweer tijd voor de wandeling terug naar de bus om weer in restaurant de Goede Aanloop aan te schuiven voor een zeer goed verzorgde koffietafel met kroket en kibbeling! Hierna was er nog tijd om Urk op eigen gelegenheid te bezoeken.

Om kwart over vier was het tijd voor de terugreis met een onderbreking in Houten bij restaurant De Engel voor een lekker diner. Om half negen tenslotte stapte iedereen moe en voldaan uit de bus op het Anton Pieckplein en kon men terugkijken op een zeer geslaagd dagje uit.  De volgende dagtocht staat ook al weer gepland en wel op woensdag 22 mei. De reis gaat dan naar Paleis Het Loo. Ook genieten van deze dagtochten? Wordt lid van de Seniorensociëteit Drunen en loop eens binnen bij het 55+ Café op dinsdagmorgen of donderdagmiddag in De Voorste Venne. Er is altijd iemand van het bestuur aanwezig om u meer informatie te geven. Een mailtje sturen kan ook: secretariaat@seniorensociëteitdrunen.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen