Koninklijke Onderscheiding voor Jan Kivits uit Nieuwkuijk

Zaterdagmiddag reikte burgemeester van de gemeente Loon op Zand  Hanne van Aart een Koninklijke onderscheiding uit aan Jan Kivits (74). De decoratie vond plaats tijdens de jaarlijkse Statiedag van het Gilde St. Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk in Café Zaal d’n Bork in Nieuwkuijk.

Redenen van onderscheiding
Al meer dan 50 jaar is Jan Kivits lid van het Gilde St. Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk. Jan is binnen het gilde al meer dan 35 jaar actief als vrijwilliger op allerlei fronten. Zowel het bouwen van het clubgebouw als het beheer ervan is bij hem in goede handen. Hij heeft zich ingespannen om ervoor te zorgen dat het gilde ook werd opengesteld voor vrouwen. Dit is sinds 2017 gerealiseerd! Sinds 2006 vervult hij ook een bestuurlijke taak. Naast zijn activiteiten bij het gilde is Jan ook actief als vrijwilliger bij Samen Nieuwkuijk en was hij een aantal jaren vrijwilliger/scheidsrechter bij VV Nieuwkuijk.

Burgemeester Hanne van Aart van gemeente Loon op Zand is beschermvrouwe van die gilde St. Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk.

De foto’s werden gemaakt door Wil Gulpen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen