Gouverneurshuis bijna klaar voor de zomer

Foto: Gouverneurshuis

Het Gouverneurshuis maakt zich op voor een mooie zomer. Zij verwacht veel bezoekers te begroeten in haar museum en museumcafé met bijbehorend terras. Bezoekers aan de Vesting Heusden zullen op de vaste collectie afkomen om meer te vernemen over de historie van de vesting en het belang van het water. Maar mensen uit de buurt zullen Het Gouverneurshuis eerder bezoeken voor een van de drie tentoonstellingen die er tegelijkertijd te bezoeken zijn.

In de Vestingleven zaal is de overzichtstentoonstelling Identity te zien van 15 jaar Catharina van de Ven, in de Wisselzaal is de tentoonstelling Portretten te zien, met een breed scala aan portretten uit onze eigen collectie en in het Museumcafé is de expositie Lentekriebels van Mees Douglas te zien. Zie ook https://gouverneurshuis.nl/category/exposities/

Maar ook staan er veel activiteiten gepland in de ommuurde tuin. Zo start het seizoen op 2 juni met de Bewonersmarkt van de Vesting, op 16 juni Open Podium (geef je op voor een optreden) en op 23 juni Harmonie Heusden in de tuin. En later in de zomer volgen er uiteraard meer activiteiten zoals de Open Monumentendag en Kunst Vesting Heusden.

Daarom vindt het Gouverneurshuis het belangrijk dat gebouw en tuin er tip top uit ziet als die gasten haar bezoeken. En dat lukt dankzij vrijwilligers in de tuin, de horeca en het museum. Maar ook dankzij de bouw vrijwilligers.

Onder leiding van Dirk de Vroome is de afgelopen zaterdagen met een ploeg geklust aan het Gouverneurshuis. Rotte delen van onderdorpels van de kozijnen werden vervangen, andere delen gerepareerd, geplamuurd en weer in de verf gezet. Dat ziet er beter uit en kan er weer een hele tijd tegenaan!  Wil je ook helpen? Geef je op via https://gouverneurshuis.nl/vrijwilligers-gezocht-voor-het-gouverneurshuis/

Laat de zomer maar komen.  Het Gouverneurshuis is er (bijna) klaar voor.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen